Viihde

Uusi hanki houkutti Hirvensalon rinteeseen

TS/Jari Laurikko<br />Cindy (vas.), Timo ja Linda Miettinen vakuuttavat käyvänsä lopputalven ahkerasti rinteessä. Tytöt menevät valmennuskurssille ja paljon lasketellut isäkin myhäilee osallistuvansa "kokeneiden ryhmään".
TS/Jari Laurikko
Cindy (vas.), Timo ja Linda Miettinen vakuuttavat käyvänsä lopputalven ahkerasti rinteessä. Tytöt menevät valmennuskurssille ja paljon lasketellut isäkin myhäilee osallistuvansa "kokeneiden ryhmään".

HANNA NUMMILA

- Ostettiin tyttöjen kanssa jo heti marraskuussa kausiliput rinteeseen, kun lunta tuli oikein kunnolla. Ajateltiin mielissämme, että "vau, tästä tulee mahtava laskettelutalvi". Ei mennyt kuin kolmisen viikkoa, niin kaikki lumet olivat poissa. Jouduttiin kuukauden verran odottelemaan pakkasia, ennen kuin nyt päästiin taas laskemaan, huokaa Timo Miettinen , joka on tullut rinteeseen tytärtensä kanssa.

Hirvensalon rinteissä on tosiaankin ollut pitkään hiljaista.

- Tänä talvena lämpöä ja sadetta on ollut yksinkertaisesti liikaa. Rinteet oli pakko sulkea marraskuussa odottamaan parempia aikoja. Ei sitä kukaan mielellään tehnyt, ja oli iso ponnistus myös rinteitä ylläpitävälle seurallemme lumettaa nyt koko hiihtokeskus uudelleen, kertoo Turun Slalom ry:n puheenjohtaja Jaakko Tikka.

Viikko sitten lämpötilat kuitenkin laskeutuivat tarpeeksi alas, jotta rinteiden lumettaminen voitiin aloittaa. Kolmen päivän lumetuksella saatiin laskemiseen tarvittava metrin paksuinen lumipatja, ja neljästä rinteestä kaksi avattiin keskiviikkona, kolmas viikonloppuna.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Sellainen patja kestää tarvittaessa vaikka viikon vesisateen, Tikka huomauttaa.

Neljäs, jyrkin rinne, odottaa vielä omaa peittoaan. Tikka kuitenkin lupaa, että sekin saadaan avattua lähiaikoina.

Sorsan suksenjäljissä rinteeseen

Sunnuntaina puolen päivän aikaan hissien juurelle muodostuu jo toistakymmentä metriä pitkä jono.

- Viime vuoden tammikuun päiviin verrattuna viime päivien kävijämäärät ovat lähes kaksinkertaiset. Etenkin suksilla laskevia on entistä enemmän, Tikka kertoo. Säästä riippuen Hirvensalon rinteissä saattaa olla 200-500 laskijaa.

Ryntäys rinteeseen on paitsi pitkän odotuksen, myös laskettelun saaman julkisuuden tulosta.

- Silloin kun Palander voitti pujottelukultaa muutama vuosi sitten, ei tullut välittömästi mitään villitystä. Nyt kuitenkin Heikki Sorsa , Tanja Poutiainen ynnä muut alan urheilijat ovat olleet niin paljon näkyvillä, että se on tehnyt kansan parissa koko lajista tunnetumman kuin ennen, Tikka arvelee.

Hirvensalon rinteiltä löytyy puuhaa myös niille, jotka eivät suksia tai lautaa halua jalkoihinsa sitoa.

Rinteiden vieressä aukeaa murtomaahiihtoon tarkoitettu latu sekä laaja kumpuileva hiihtomaa. Rinteen kupeessa pulkkamäki houkuttelee perinteiseen mäenlaskuun.

- Erityisesti laskiaisena pulkkamäki on todella suosittu paikka, Tikka kertoo.

Kuviot kuntoon ennen reissua

Suurin osa Hirvensalon rinteiden vakiokäyttäjistä on nuoria. Aikuiset tulevat usein etenkin ennen lomamatkoja testaamaan välineitä ja muistelemaan, miten se laskeminen tapahtuikaan.

Juuri niissä mietteissä on Pekka Peltomaa tyttärensä Tuulikin kanssa kurvannut aamulla hiihtokeskuksen pihaan.

- Isä antoi vaihtoehdot, että joko tullaan tänne tai sitten lähdetään murtomaahiihtämään. Valittiin sitten yhdessä laskettelu, Tuulikki naurahtaa.

- Tarkoituksena on hakea tuntumaa ennen kuin lähdemme Lappiin reissuun. Pitää vähän muistella, että mitä kaikkia lihaksia siinä laskettelussa oikein käytettiinkään ja herätellä niitä vähäsen, Pekka Peltomaa sanoo.

Hirvensalon rinne on heidän mielestään hyvä paikka laskea ja harjoitella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Vähän pienihän tämä on, mutta silti mukava. Ja ennen kaikkea lähellä, Peltomaat tuumaavat.

Hirvensalon hiihtokeskuksen rinteet auki arkisin kello 15-21 ja viikonloppuna kello 10-19.

TS/Jari Laurikko<br />Pekka (vas.) ja Tuulikki Peltomaa saapuivat rinteeseen testaamaan laskettelutaitojaan. Hississä matkustaminen ainakin sujuu mainiosti.
TS/Jari Laurikko
Pekka (vas.) ja Tuulikki Peltomaa saapuivat rinteeseen testaamaan laskettelutaitojaan. Hississä matkustaminen ainakin sujuu mainiosti.