Viihde

Nykysulhanen ei karta häämessuja

TS/Jari Laurikko<br />Ruusuja rakkaimmalle. Polttareitaan juhlinut Jarno Laakso etsi messuvilinässä kukkasia tulevalle vaimolleen.
TS/Jari Laurikko
Ruusuja rakkaimmalle. Polttareitaan juhlinut Jarno Laakso etsi messuvilinässä kukkasia tulevalle vaimolleen.

HELI NUMMILA

- Häätavaraa on tarjolla ihan mielettömästi, mutta täytyy pitää pää kylmänä ja ajatella, että "ihan kiva, mutta ei mun tyylinen". Tärkeintä on saada meidän näköiset häät, mietiskelevät Jaana Korhonen ja Toni Enholm Häät 2005 -tapahtuman humussa lauantaina.

Elokuussa avioituva pari saapui Turun Caribiassa järjestettyyn tapahtumaan yhdessä sulhasen äidin Marja-Leena Enholmin ja sisaren Marika Nummelan kanssa.

Tällaiset kokoonpanot olivatkin tapahtumassa hyvin tyypillisiä. Kun messuja alettiin 12 vuotta sitten järjestää, vieraina oli etupäässä morsiamia kaasojen, äitien ja siskojen kanssa. Nykyisin mukana ovat yleensä sulhasetkin.

- 2000-luvun mies uskaltaa osoittaa olevansa kiinnostunut näistä asioista. Eihän se poista miehisyyttä, jos on kiinnostunut romantiikasta, päinvastoin, sanoo Kirsi Tolvanen , messut järjestävän Interdialogin markkinointijohtaja. Häät ovat pareille taloudellisestikin iso satsaus, joten niihin liittyvät päätökset halutaan tehdä yhdessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hyvä lukusarja: -03, -40, -05

Jaana Korhosen käsipuolessa olevaa sulhasta ei tarvinnut ylipuhua messuille.

- Taidan olla poikkeus säännöstä, sillä olen todella kiinnostunut hääjärjestelyistä, Enholm hymyilee.

Hänellä on tarkka visio esimerkiksi siitä, millainen hääkuvan tulee olla.

- Ei mitään perinteistä studiokuvaa, jossa katsotaan utuisesti tulevaisuuteen.

- Meidän häämme ovat Liedon Vanhalinnassa, ja siellä on lukuisia mahdollisuuksia. Voisimme esimerkiksi kiivetä Linnavuorelle ja otattaa kuvan taivasta vasten.

Kaksi vuotta yhdessä ollut pariskunta on suunnitellut häitään reilun kuukauden verran.

- Olemme tavanneet vuonna 2003 ja kihloihin mentiin 2004, joten on luontevaa, että häät vietetään sitten 2005, pari naureskelee.

Erikoisiin keskiaikaistyylisiin kihlasormuksiin sopivat vihkisormukset on jo löydetty, mutta asuvalinta on vielä auki.

Enholmin kiikarissa on vuokrapuku, Korhonen taas suunnittelee ompelevansa pukunsa itse. Malli tulee olemaan yksinkertainen ja kapealinjainen.

Rokkipuku a la Tarja

Häämuotinäytös pakkasi messukävijät tiiviisti lavan eteen, joten asun valinta taisi askarruttaa muitakin.

Tämän vuoden puvuissa suositaan valkoisen värin rinnalla erilaisia pastellisävyjä, kuten vaaleaa limenvihreää ja hentoa vadelmanpunaista sekä kerman ja cappuccinon sävyjä.

- Persoonan mukaan voi valita "rokkipuvun" tyyliä Nightwishin Tarja tai hennon, raikkaan, romanttisen puvun, sanoo näytöksen koonnut Sanna Susi , Mallitoimisto Suomen Europe Fashion varatoimitusjohtaja. Hän kannustaa morsiamia olemaan rohkeita.

- Nykyisin ei mennä naimisiin 18-vuotiaina, vaan usein lähempänä kolmeakymppiä. Silloin on oma tyyli jo löytynyt ja sitä kannattaa toteuttaa myös morsiamena.

Polttariruusuja kotiin

Messukansan joukosta erottui hieman väsyneen oloinen mieskävijä, joka oli sonnustautunut Naantalin koripalloilijoiden vanhaan peliasuun. Kaverit olivat jättäneet polttareitaan juhlivan Jarno Laakson messuille, käteen oli lätkäisty seteli ja tehtävän nimi oli kukkien osto.

Aika pian Laakso löysikin Turun Konvehtimatamien tekemän hääkarkin, jota koristivat tummanpunaiset ruusut. Se lähti miehen mukaan, aikomuksena oli antaa se tulevalle morsiamelle kunhan polttareista kotiudutaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Saa nähdä milloin se sitten on, lähdettiin reissuun nimittäin jo eilen illalla kahdeksalta, Laakso kertoili. Paluu olisi kuitenkin hyvä tehdä pikapuolin, sillä sulhasta tarvitaan alttarille Naantalin kirkkoon jo kahden viikon kuluttua.

Häät 2005 -tapahtuma Caribia, Kongressikatu 1, tänään klo 10-16.

TS/Jari Laurikko<br />Elokuussa avioituvat Jaana Korhonen ja Toni Enholm harjoittelivat hääkuvaa varten. Lämmin syleily päihittää tämän parin mielestä kaukaisuuteen tuijottelun.
TS/Jari Laurikko
Elokuussa avioituvat Jaana Korhonen ja Toni Enholm harjoittelivat hääkuvaa varten. Lämmin syleily päihittää tämän parin mielestä kaukaisuuteen tuijottelun.