Viihde

Pete Poskiparta
taikamatkalle
Amerikkaan

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Taikuri Pete Poskipartaa ei kuulemma ole koskaan kutsuttu vieraaksi mihinkään kokkiohjelmaan. Miksikähän?
TS/Ari-Matti Ruuska
Taikuri Pete Poskipartaa ei kuulemma ole koskaan kutsuttu vieraaksi mihinkään kokkiohjelmaan. Miksikähän?

LASSE RAITIO

Turkulaistaikuri Pete Poskiparta sai viime vuonna sähköpostia Yhdysvalloista, Finland Foundation New England -nimiseltä järjestöltä. Yksi järjestön jäsenistä kertoi kuulleensa suomalaisilta tuttaviltaan, että Pete Poskiparran taikomisesitykset ovat hauskoja ja mukaansatempaavia. Niin että voisitko tulla tänne esiintymään.

- Luulin aluksi, että kysymyksessä oli jonkinlainen vitsi, mutta sitten tulivat lentoliput postissa, joten pakkohan oli uskoa, että ne olivat tosissaan, Poskiparta naureskelee.

Pete Poskiparta lähtee 4. toukokuuta kahdeksan päivän esiintymismatkalle Bostoniin, jossa on pieni mutta aktiivinen suomalaisyhteisö.

- Yksi esiintymisistäni tapahtuu koulussa, jossa opiskellaan suomea. Ja esitys tapahtuu suomenkielellä. Muut kaksi esitystäni ovat englanninkielisiä.

- Kielen suhteen ei tule ongelmia, sillä minulla on nykyiselläänkin 10-20 esitystä vuodessa englanniksi. Kielitaitoni selittyy sillä, että alan kaikki oppimateriaali on englanninkielistä ja minulla on paljon amerikkalaisia ja englantilaisia taikuriystäviä, vaikka en ole koskaan Amerikan mantereella käynytkään, Poskiparta sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tammikuun alussa Pete kävi Kanariansaarilla antamassa koe-esityksen, joka poiki kahden viikon esiintymissopimuksen vuoden 2006 tammikuuksi.

- Minulla on siellä kolme esiintymistä viikossa kaikenmaalaisille turisteille ja samalla voin vähän lomailla. Mikäpä sen mukavampaa.

Kotimaassa Pete Poskipartaa työllistää taikomisen lisäksi se, että hänet valittiin vastikään Esiintyvät Taiteilijat ry:n puheenjohtajaksi. Pete on aikaisemmin toiminut tämän suomalaisten viihdetaiteilijoiden etujärjestön varapuheenjohtajana.

- Esiintyvät Taiteilijat ry:ssä on noin 140 jäsentä. Kokouksia on vuodessa 6-7, mutta kerran vuodessa järjestetään Järvenpäässä hyväntekeväisyysgaala, josta puheenjohtaja on päävastuussa, kertoo Poskiparta, jonka johtaman etujärjestön jäseninä ovat muun muassa sellaiset suomalaisen viihdemaailman huiput kuten Jukka Puotila , Joel Hallikainen ja Timo Koivusalo .

Pete Poskiparran Katutaikaa -ohjelma alkaa Turku TV:ssä 11.2. Ohjelma nähdää Turku TV:ssä joka toinen perjantai klo 18.45, uusinta klo 21.45 sekä viikonloppuisin.