Viihde

Mikaelin Sinisiä
jo 70 vuotta

Turkulainen partiopoikalippukunta Turun Mikaelin Siniset täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Lippukunnan perusti diakoni Einar Henriksson vuonna 1934, ja toiminta alkoi Portsan alueella, jossa lippukunta toimii edelleen.

Lippukunnan juhla huipentuu tänään sunnuntaina klo 10 alkavassa juhlajumalanpalveluksessa Mikaelin kirkossa, sen jälkeisellä vastaanotolla klo 11.30-13 Partiokololla osoitteessa Puistokatu 13 ja vielä juhlatilaisuudella klo 13-14 Mikaelin seurakuntakodissa.

Mikaelin Sinisissä on jäseniä lähes 100, ja lippukunnan taustayhteisönä toimii Mikaelin seurakunta. Laumojen ja vartioiden arkeen kuuluvat retket ja kokoukset talvikaudella sekä leirit ja purjehdukset kesäkaudella.

- Erityisesti meritoiminnan ja purjehdusten osuus on viime vuosina kasvanut, ja sitä kautta poikien mielenkiinto ja innostus partiotoimintaan vahvistunut. Toiminta ryhmissä opettaa suvaitsevaisuutta ja toisaalta oppii, ettei kaikkea tarvitse itse osata, kertoo Turun Mikaelin Sinisten lippukunnanjohtaja Mikko Koski .