Viihde

Kuntaliitos ei järkyttänyt
Kyrön markkinarauhaa

SINIKKA ESKOLA

Aamuyhdeksältä lauantaina Karinaisten Kyrön perinteisillä markkinoilla lämpömittari oli vain muutaman asteen plussalla, mutta mikä mahtoi olla Pöytyän kunnanjohtaja Kari Jokelan syke hänen noustessaan korokkeelle avaamaan 20. kertaa järjestettävät Kyrön markkinat. Vielä voimassa olevan kuntarajan takaa tuleva "suurkunnan" johtaja näytti päällisin puolin levolliselta kuten häntä kuulemaan tullut väkikin.

- Paljon pöytyäläisiä ainakin on paikalla, kunnanjohtaja Jokela iloitsee silmäillessään markkinaväkeä.

Pienemmissä porukoissa juteltiin säästä ja muista kuulumisista ja siemaistiin lämmikkeeksi kuppi kahvia.

Päällimmäisenä tuntui olevan, että pulinat pois. Karinainen ja Pöytyä yhdistyvät uudeksi Pöytyäksi vuodenvaihteessa ja sillä siisti.

Seitsemän kuukauden synnytyskivut ovat taakse jäänyttä elämää. Kun kunnanjohtaja Jokela lopetti puheenvuoronsa, aplodit annettiin spontaanisti.

- Sopeutuminen kestää useita vuosia, mutta tuo myös mahdollisuuksia. Seitsemän miljoonan euron yhdistymisavustuksella pidetään huolta peruspalveluista - tasapuolisesti. Tuskinpa tässä suurta sisäistä muuttoliikettä tapahtuu. Monien huulilla muhinut kysymys, kumpi keskustaajamista Kyrö vai Riihikoski voittaa, se kilpailu jatkuu, ennustaa kunnanjohtaja Jokela.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Iloisenvärisiä, Mauritiukselta tulleita ja Zimbabwessa valmistettuja kesäkasseja markkinoilla myyvän yrittäjä TuulaKaajalahden mielestä yhdistyminen vain selkeyttää tilannetta. Yhteistoimintaahan on jo ollut koulujen ja terveyspalvelujen osalta. Tuula Kaajalahti asuu nykyään Karinaisissa, mutta on asunut myös Pöytyällä.

Paikkakuntalaisten tuntoja tulkitessaan Kaajalahti on huomannut, että pöytyäläisten parissa yhdistyminen on ottanut kovemmalle.

Kasviskeitolle pysähtyivät Iris Heinonen tyttärensä Irinan ja Maarit Hiltunen lastensa Ellan, Emman ja Joelin kanssa. Heistä Irina oli jo saanut ilmapallon. Suuntana oli kuitenkin ennen pitkää pomppulinna.

Karinaisista kotoisin oleva Maarit Hiltunen suhtautuu kuntaliitokseen vieläkin vähän nihkeästi.

- Katsotaan nyt, miten ne porkkanarahat jakautuvat. Tuntuu, että kaikki kaikki kävi liian kiireellä.

Kyrön markkinoilta löysi niin vatsan täytettä kuin vaatettakin sirkushuvejakaan unohtamatta. Yksi suosituimmista ohjelmannumeroista oli pienoistraktorin vetokisa lapsille.