Viihde

Kypärät päähän Rymättylässä

TS/Jane Iltanen<br />Kaikilla Rymättylän alakoululaisilla on nyt oma pyöräilykypärä. Esikoululaiset Miina-Maria Hurme (vas.), Tuuli Lehto ja Ona Leppänen saivat sovitella paikallisten yrittäjien lahjoja päähänsä ensimmäisten joukossa.
TS/Jane Iltanen
Kaikilla Rymättylän alakoululaisilla on nyt oma pyöräilykypärä. Esikoululaiset Miina-Maria Hurme (vas.), Tuuli Lehto ja Ona Leppänen saivat sovitella paikallisten yrittäjien lahjoja päähänsä ensimmäisten joukossa.

TIINA KALPA

Rymättylän koulun tämän lukuvuoden teema, turvallisuus, sai oivan loppuhuipennuksen perjantaina, kun paikalliset yrittäjät lahjoittivat kaikille koulun 200 oppilaalle pyöräilykypärät. Kypärän saivat niin esikoululaiset kuin kuudesluokkalaisetkin, ja muutama kymmen jäi vielä varastoonkin koulun omaa käyttöä varten.

- Vanhempainyhdistys on tehnyt oikean urotyön, kehui rehtori Marjut Lehti-Laakso avatessaan kypärätapahtuman koulun pihalla.

Oppilaat olivat uusista muodinmukaisista kypäristään tyytyväisiä.

- Hyvältä tuntuu, virnistelivät esikoulua käyvät Ona Leppänen ja Tuuli Lehto sovitellessaan lahjoja päähänsä. Ona kertoi, että hänen vanha kypäränsä olikin jo käynyt pieneksi. Tuuli puolestaan, että on hienoa kun on oma kypärä, vaikka pyöräkseen hän oman puuttuessa lainaakin aina Sonja-siskonsa menopeliä.

Koulun sääntöjen mukaan vasta kolmasluokkalaiset saavat tulla pyörällä kouluun, joten aivan heti eivät Ona ja Tuuli lahjojaan koulumatkalla tarvitse.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Mutta tarvitaanhan kypärää myös muualla. Muistakaa, että on tärkeää pitää se päässä ihan vain kaverin luoksekin pyöräillessänne, vaikka matkaa ei olisi kuin 50 metriä. Tärkeää on myös kiinnittää se hyvin, ettei se mahdollisessa törmäyksessä putoa pois, opasti vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Lehto .

Rehtori Lehti-Laakso toivoi, että vanhempainyhdistyksen kautta sana kypäränkäytöstä kulkee nyt myös koteihin.

- Koulu ei voi vaatia kypärän käyttöä, mutta toivon, että vanhemmat patistavat lapsiaan sen käyttöön, kun sellaiset kerran nyt jokaisella on, hän totesi.

Rehtori kertoi edellyttävänsä kypärän käyttöä myös koulun opettajilta.

- Opettajan velvollisuuksiin kuuluu hankkia sellainen itselleen. Onhan hän esimerkkinä näille pienimmille, rehtori sanoi.

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Lehto kertoi, että yhdistys kääntyi kypärähankinnassa paikallisten yrittäjien puoleen sen jälkeen kun selvisi, ettei Raha-automaattiyhdistys tähän tarkoitukseen kukkaronsa nyörejä hellitä.

- Idean kypärien hankinnasta keksimme joskus viime syksynä, ja tämän vuoden tammikuussa aloitimme urakan sitten oikein kunnolla. Asia eteni pikaisesti, ja mukaan saimme kahdeksan yritystä, Lehto kertoi.

- Ihan kuin olisin itsekin jotain saanut. Tästä tuli hyvä olo, tapahtumaa muiden vanhempainyhdistyksen jäsenten kanssa seurannut Leena J. Saari totesi.