Viihde

Letkajenkkaa luistimilla

TS/Jori Liimatainen<br />Luistelutapahtumassa unohdettiin koulusäännöt ja pidettiin hauskaa. Candy Mbare (kesk.) tanssi koulukavereidensa kanssa Pikku G:n tahtiin.
TS/Jori Liimatainen
Luistelutapahtumassa unohdettiin koulusäännöt ja pidettiin hauskaa. Candy Mbare (kesk.) tanssi koulukavereidensa kanssa Pikku G:n tahtiin.

MIRKA NIEMELÄ

- Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus, 10-vuotias Candy Mbare hoilaa hengitys huurustuen yhdessä Pikku G:n ja luokkatovereidensa kanssa.

Torstai-päivänä Parkin kentän tienoolla oli korvissa pitämistä, kun rap-tähden riimittelyt kaikuivat jääkentälle kannetuista suurista äänentoistolaitteista kovaa ja korkealta.

Luistimet jalassa tanssivat ala-asteelaiset eivät olleet tulleet diskoon vaan suureen luistelutapahtumaan, jossa urheilemisen lisäksi pääosassa olivat musiikki ja kilpailut.

Koululaisille näiden teemojen yhdistäminen oli mieluisaa.

- Se on kivaa, kun ei tarvitse luistella koulun säännöillä, Olli Sjöroos mietiskelee päivän mukavinta antia.

Olli on löytänyt menopelikseen kelkan, jonka päällä hän istuu jääkiekkomailasta katkaistuilla lavoilla eteenpäin meloen. Itse luistelua hän ei paljoa harrasta, joten kelkalla liukuminen maistuu pojalle paremmin.

- Tällä pääsee nopeammin. Haluaisin tällaisen itsellenikin, hän kertoo innostuneena.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kunnon kohotusta ja raitista ilmaa

Päivän muut lajit oli parasta suorittaa luistimet jalassa. Lapset pääsivät luistelupäivän aikana testaamaan niin tutkan avulla vauhtinopeuttaan, pujottelutaitojaan kuin yhteispeliäkin. Aina välillä harjoittelun ja kilpailun kuitenkin keskeytti tanssituokio.

- Nyt on muodostunut jono keskelle, sinne vain kaikki mukaan. Vielä ehtii. Nyt lähtee, ohjaaja Simo Suopanki huutaa mikkiin ja Daa Dirlandaan ensi tahdit kuullessaan koko porukka lähtee vetämään kentän ympäri letkajenkkaa.

Pelkkää hauskanpitoa ei ympäri Suomea kiertävä Ice Skating Tour ei ole, sillä mukaan mahtuu myös ihan oikeata opiskeluakin.

Kaikki lapset käyvät vuorollaan luistelukoulu-pisteessä, jossa harjoitellaan peruspotkuja, jarrutuksia ja liukuja.

Liikunnanohjaaja Niina Rantanen on vakuuttunut, että suomalaisten luistelutaito on ainakin lapsena hyvä. Luistelua harrastetaan myös runsaasti sen helppouden vuoksi.

- Luistelu on siitä hyvä laji, kun sitä voi harrastaa koko perheen kanssa. Lajia harrastamalla lihaksisto ja luusto pysyy kunnossa ja mikä ihaninta, tässä saa nauttia ihanasta ulkoilmasta. Rantanen vakuuttaa posket pakkasesta punaisena.

Ice Skating Tour 2004 -tapahtuma jatkuu tänään päivällä klo 9.00 - 15.00 Parkin kentällä. Klo 18.00 - 20.30 on Wäinö Aaltosen koulun jääkentällä vuorossa koko perheen luisteluilta. Ohjelmassa on kuntoluistelua, luisteluvalssit ja illan päätteeksi Ice Disco.

TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen
TS/Jori Liimatainen<br />Olli Sjöroos testasi kelkalla liukumista Juuso Wendelinin työntäessä.
TS/Jori Liimatainen
Olli Sjöroos testasi kelkalla liukumista Juuso Wendelinin työntäessä.