Viihde

Pro Kala -tunnustus
Pirjo ja Reima Saloselle

Vuoden 2003 Pro Kala -tunnustuspalkinnon saaneet Reima ja Pirjo Salonen ovat työskennelleet ammattikalastajina 13 vuotta.
Vuoden 2003 Pro Kala -tunnustuspalkinnon saaneet Reima ja Pirjo Salonen ovat työskennelleet ammattikalastajina 13 vuotta.

HEIKKI SANKKILA

Taivassalolainen ammattikalastajapariskunta Pirjo ja Reima Salonen saivat vuoden 2003 Pro Kala

-tunnustuspalkinnon.

Palkinnon myöntää Pro Kala ry ja se luovutettiin Salosille keskiviikkona Helsingissä.

Saloset ovat työskennelleet ammattikalastajina 13 vuotta.

Perusteluina palkinnon myöntämiseen todetaan saajien vahva panos kotimaisen kalan imagon parantamisessa ja erityisesti nuorten innostamisessa kalan syömiseen.

- Kalastamme rysällä ja verkoilla silakkaa, kuhaa, ahventa ja siikaa, olemme tällaisia monitoimikalastajia, Reima luonnehtii.

Hän peri kalastajan ammatin isältään vaikka hän ennen kalastajaksi ryhtymistään olikin Raisiossa 15 vuotta palomiehenä.

Siihen aikaan sijoittuvat myös huippu-urheiluvuodet.

Saloset ovat alusta asti myös jatkojalostaneet kalaa.

- Suutarinlohesta, valkosipulisilakoista ja sinappisilakoista aloitettiin, nyt silakkasortteja on 11 ja jalostus on etenemässä kalaa sisältäviin leipomotuotteisiin, Pirjo Salonen kertoo ansaittua ylpeyttä äänessään.

Kalastajan ammatti on rankka, päivät ovat pitkiä ja huonot sääolot tuovat säännöllisesti oman kitkerän mausteensa työhön. Tästä huolimatta Saloset ovat toimineet sen puolesta, että kotimainen kala entistä suuremmassa määrin löytäisi tiensä suomalaiseen ruokapöytään.

- Kyllä tämä valistustoiminta on kokonaan aatteellista työtä, ei siinä myynnin kasvattamista ja bisnestä ensimmäiseksi ajatella, Reima Salonen sanoo.

Pro Kala -tunnustuspalkinto jaettiin nyt seitsemännen kerran.