Viihde

Hilpeä kalasääski iskee
kynnet Köyliö-taksvärkkiin

Tommi Vuorisen luoma hilpeä, mutta vielä nimetön kalasääski iskee kyntensä Köyliö-taksvärkkiin. Karikatyyritaiteilija on Köyliönjärven rannalla juurillaan.
Tommi Vuorisen luoma hilpeä, mutta vielä nimetön kalasääski iskee kyntensä Köyliö-taksvärkkiin. Karikatyyritaiteilija on Köyliönjärven rannalla juurillaan.

JORMA PIHLAVA

Tommi Vuoriselta eivät ehdy into eivätkä ideat. Valtakunnallisessakin mediassa karikatyyreineen paistatteleva kolmikymppinen latelee kuin konekivääri pitkän pötkön erilaisia jo tehtyjä, tekeillä olevia ja vasta neuvoteltavia hankkeita, joiden tekemiseen luulisi tarvittavan useamman ihmisen työvuodet ja oleskelua jossain muualla kuin Köyliönjärven rantalaavulla.

Niin luulisi, mutta Köyliönjärven rannalla mies touhuaa niin, ettei tahdo ehtiä nokipannukahveja hörpätä.

- Minä liputan täysillä Köyliölle ja köyliöläisyydelle, täällähän minunkin juureni ovat, Vuorinen julistaa ja esittelee ensiosuuttaan Köyliö-taksvärkkiin, jonka tavoitteena on yhteisvoimin tehdä Köyliöstä nykyistä viihtyisämpi ja houkuttelevampi.

Kolmivuotisen hankkeen taustavoimina toimivat Köyliö-seura ja Köyliön kunta, apuvoimiksi värvätään niin sanottuja ulkoköyliöläisiä, joita Vuorinenkin edustaa.

Pehmoleluja ja postikortteja

Tommi Vuorinen on ylipuhuttu luomaan taksvärkille visuaalinen ilme. Taiteilijan tuntien pyytäjät varmasti tiesivät tai ainakin arvasivat, ettei tulos kuulu vakavahenkisimpiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vanhana luontoharrastajana Tommi Vuorinen päätyi kalasääskeen eli sääkseen.

- Kalasääski on monipuolinen. Se ui, syöksyy, sukeltaa ja tekee linnuista pisimmät muuttomatkat. En muutenkaan halunnut ihmispärstää, koska silloin taksvärkistä olisi voinut tulla sukupuolikysymys, hän perustelee valintaansa.

Vuorisen kalasääski on hilpeäilmeinen ja toistaiseksi vailla nimeä. Nimi on tarkoitus hakea kilpailulla.

Tarkoitus on myös jatkojalostaa uutta tunnusta eri-ilmeisiksi versioiksi ja muutenkin.

- Pehmolelu, postikorttisarja... ja miksei sääksi voisi ottaa kantaa kunnan asioihinkin, vaikka politiikka pyritäänkin pitämään erossa, taiteilija kehittelee.