Talous

Woikoski harkitsee Turun toimipisteen sulkemista

 Woikoski esitteli vetyautoaan Turussa huhtikuussa 2014. TS/Marttiina Sairanen
Woikoski esitteli vetyautoaan Turussa huhtikuussa 2014. TS/Marttiina Sairanen

Turku Teollisuudelle kaasuja ja kaasualan laitteistoja toimittava Woikoski saattaa lakkauttaa toimipisteensä Turussa. Toimipisteessä on työskennellyt kymmenkunta ihmistä. Woikoski ilmoitti maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä.

Neuvottelut koskevat 70 työntekijää, kun yrityksellä on tällä hetkellä kaikkiaan 200 työntekijää. Woikosken mukaan Turun toimipisteen lisäksi Kotkan, Varkauden ja Imatran toimipisteiden tulevaisuus on vaakalaudalla.

Yhtiön omistaja ja toimitusjohtaja Clas Palmberg korostaa, ettei päätöksiä toimipisteiden lakkauttamisesta ole vielä tehty.

– Perjantaina alkavissa neuvotteluissa katsotaan, millaisia ratkaisuja on mahdollista tehdä. Turun asemaa vahvistaa, että Woikosken hitsauskonemyyntiä ohjataan Turun toimipisteestä. Turussahan on myös kaasun täyttöasema, Palmberg sanoo.

Hänen mukaansa yt-neuvottelujen suora syy on Suomen talouden surkea tilanne, jonka paranemiseen hän ei enää usko.

– Tiedämme mikä Suomen tilanne on, eikä parannusta ole näkyvissä. Tilanne menee heikommaksi, ja se vaikuttaa myös meidän asiakkaisiimme. Meidän tuotteitammehan käytetään teollisuustuotannossa.

Woikosken liikevaihto oli viime vuonna runsaat 50 miljoonaa euroa. Varsinainen liiketoiminta oli voitollista, mutta poistot vetivät varsinaisen tuloksen miinukselle.

TS