Pörssissä vakaata menoa

Helsingin pörssissä tasapainoiltiin. Yleisindeksi jaksoi Nokian vedosta huolimatta nousta alle prosentin kymmenyksen, ja loppuluvuksi tuli 6 594 pistettä. Nousevia ja laskevia kursseja oli lähes tasan yhtä monta. Vaihtoa kertyi lähes 540 miljoonaa euroa.

Nokian kurssi koheni 0,3 prosenttia päätyen lopulta 10,69 euroon. TeliaSoneran osake rauhoittui lopulta 2,4 prosentin nousuun, kun France Telecom torppasi huhut, että se olisi yhä kiinnostunut yhtiön ostamisesta. Kauppaa yritettiin viime vuonna, mutta ranskalaisten hanke kuivui kokoon. Enimmillään kurssi pomppasi huhun siivittämänä viitisen prosenttia.

Kemira kohensi kurssiaan 2,5 prosenttia. Yhtiö kertoi ostavansa ruotsalaiselta Akzo Nobelilta rautapohjaisten saostuskemikaalien myynnin ja toimituksen Pohjoismaissa. Kauppahintaa Kemira ei kertonut.

Meno oli melko vakaata myös Euroopan suurissa pörsseissä. Katseet kääntyivät Yhdysvaltojen keskuspankkiin. Ohjauskorkoon ei ennakoitu muutosta, mutta pankin kommentteja tulevista näkymistä odotettiin.