Abu Dhabissa maailman kalleimmat hotellit

Taantuma on selvästi pudottanut hotellihuoneiden hintoja joka puolella maailmaa. Esimerkiksi Moskovassa hotelliyön hinta on tullut vuodessa alas 40 prosenttia ja New Yorkissa 20 prosenttia, ilmenee Hotels.com -matkailusivuston ylläpitämästä vertailusta.

Maailman kalleimmat hotellit löytyvät nyt Abu Dhabista Arabiemiraateista, missä yöpyminen kahden hengen huoneessa maksaa keskimäärin 190 euroa. Kärkikolmikkoon mahtuvat myös Monacossa sijaitseva Monte Carlo ja Sveitsin Geneve.

Neloseksi on tipahtanut Moskova, joka vuosi sitten oli listan ykkönen. Nyt Venäjän pääkaupungista löytää yösijan keskimäärin 164 eurolla, kun vuosi sitten sai pulittaa peräti 269 euroa.

Helsingissä hotelliyö maksaa Hotels.comin mukaan nyt keskimäärin sata euroa, mikä on 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Myös muissa Euroopan pääkaupungeissa hotellihinnat ovat yleisesti pudonneet 15–25 prosenttia.

Halvimmasta päästä ovat Tallinna, Peking, Bangkok, Las Vegas ja Riika, joista kahden hengen hotellihuoneen saa keskimäärin 60–70 eurolla.