Pohjola Pankki povaa kurssinousun voivan vielä jatkua

Pohjola Pankki povaa osakemarkkinoiden myötätuulen voivan vielä jatkua loppuvuoden ajan. Pankin mukaan osakemarkkinoita pönkittivät muun muassa runsas likviditeetti markkinoilla ja talouden vahvistuneet näkymät. Pankki arvioi, että talouden pahin kuoppa on jo ohitettu ja edellytykset yritysten tulosten petraantumiselle ensi vuonna ovat olemassa.

Tutkimusjohtaja Jussi Hyöty puntaroi pankin uutta sijoitusstrategiaa esitelleessään, onko elvytys menossa jopa yli. Hän arvioi, että ainakaan se ei ole ollut riittämätöntä. Raju elvytys on näkynyt markkinoilla runsaana likviditeettinä, joka on osaltaan kirittänyt osakemarkkinoita ylös. Hyödyn mukaan pitemmän päälle osakemarkkinoiden näkymät ovat epävarmemmat, koska jossain vaiheessa talouteen pumpattuja hurjia elvytyspanostuksia aletaan vetämään pois.

Vaikka taantuma on ravistellut kansantalouksia, niin maailman pörsseissä on nähty viimeisen puolen vuoden aikana huikea kurssiralli. Helsingin pörssin yleisindeksi on loikannut kuuden kuukauden aikana yli 40 prosenttia.