Talous

Suomalaiset alihankkijat raottivat saksalaistelakan ovea

Video: Papenburgin telakka
Video: Papenburgin telakka

Suomalaisilla laivanrakentajilla on entistä paremmat mahdollisuudet saada töitä ja tilauksia myös Meyerin Saksan telakalta.

Noin 20 suomalaisyrityksen delegaatio vieraili Meyer Werftillä Papenburgissa Saksassa torstaina. Iso osa yrityksistä oli Varsinais-Suomesta.

– Erityisesti tarvitsemme tekijöitä varustelussa eli laivojen sisustuksessa, kertoo Meyerin telakan ostoista vastaava johtaja Ralf Sempf.

Saksalaistelakalle on tähän asti ollut vaikea päästä. Loimaalainen Pemamek on yrittänyt Meyerin asiakkaaksi jo kymmenen vuoden ajan, tuloksetta. Myyntipäällikkö Mika Liinanotko uskoi, että vierailun myötä ovet vihdoin aukeavat.

Saksan telakan asiakkaaksi pääsyä toivoi myös kaarinalaisen Megalight Oy:n toimitusjohtaja Sam Jansén.

– Olemme myyneet valaisinjärjestelmiämme moniin maihin ja useille eri telakoille, mutta Saksaan on ollut vaikea päästä, Jansen toteaa.

Meyer Werftin omistavan Meyerin suvun päämies Bernhard Meyerin mukaan Turun telakalla on hyvä perusta, vaikka johtajuus on ollut huonoa vaihtuvien omistajien takia.

– Turku on ollut silti pahin kilpailijamme ja olemme nyt onneksi kaikki yhtä perhettä, hän hymyili.

TS–LIISA ENKVIST

LUE KOKO JUTTU SUNNUNTAIN TURUN SANOMISTA TAIDIGILEHDESTÄ

Meyer Werftin rakennushalliin mahtuu valmiina 348 metriä pitkä, 18-kerroksinen  Anthem of the Seas -risteilijä. Sen vieressä tehdään lohkoja toiseen risteilijään. Tilauskirjassa on peräti 8 risteilijää ja töitä niissä riittäisi myös suomalaisille. TS\Riitta Salmi
Meyer Werftin rakennushalliin mahtuu valmiina 348 metriä pitkä, 18-kerroksinen Anthem of the Seas -risteilijä. Sen vieressä tehdään lohkoja toiseen risteilijään. Tilauskirjassa on peräti 8 risteilijää ja töitä niissä riittäisi myös suomalaisille. TS\Riitta Salmi