Hotellin laajennus sulkee Finnkinon Julia-teatterin ovet

Julininkulman liiketalo remontoidaan
uusiksi vuoden lopusta alkaen

Julininkulman liiketalon julkisivu uudistetaan loppuvuodesta alkavalla perusremontilla.
Julininkulman liiketalon julkisivu uudistetaan loppuvuodesta alkavalla perusremontilla.

Turun Sanomat

MIKKO VÄHÄTALO

Kiinteistö Oy Julininkulman peruskorjaus ja muutostyöt käynnistyvät loppuvuodesta Turussa. Muutosten myötä Scandic Julian huonemäärä kasvaa 155 huoneeseen. Samalla myös rakennuksen julkisivua uusitaan.

Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtajan Aarne Hallaman mukaan jatkossa rakennuksen kaikki tilat toisesta kerroksesta ylöspäin saadaan hotellin käyttöön.

– Hotellin osuus kiinteistössä kasvaa. Saamme 37 uutta huonetta ja hotellin huonemäärä nousee optimiluvun 150 yläpuolelle. Laajennus on meille hyvin tärkeä juttu, koska Scandic Julian sijainti Turussa on niin keskeinen, Hallama iloitsee.

Finnkino Julia
suljetaan

Toimitusjohtaja Hallaman mukaan muutostöiden suunnitelmat ovat 99-prosenttisesti valmiit .

Uuteen hotelliin saadaan myös ravintola, kokoustiloja ja kaksi saunaa.

Kiinteistö Oy Julininkulman suurin omistaja on työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 79 prosentin osuudella.

Koska 8700 neliön kokoinen rakennus ei laajene ulospäin, on hotellin viemä tila pois muilta vuokralaisilta. Rakennuksen toisessa kerroksessa olevan Finnkino Julian vuokrasopimusta ei uusita, vaan elokuvateatterin viimeiset näytökset esitetään marraskuun lopussa.

– Olemme pettyneitä, tottakai. Toivoimme ainakin parin vuoden jatkoa elokuvateatterin vuokrasopimukselle, mutta aavistelimme samalla, että loppu saattaa olla edessä, toteaa Finnkinon Turun teatteripäällikkö Juha Nurmi.

Nurmen mukaan Kino Julia on täydentänyt Finnkinon toisen elokuvateatterin tarjontaa art house- tyyppisemmällä ohjelmistolla ja ollut siten merkittävä lisä Finnkinon asiakkaille. Julian lopettamisen jälkeen Turkuun jää enää yksi Finnkinon elokuvateatteri.

– Kino Julian tuoma liikevaihto ei ole ollut valtavan suuri, mutta kannattava teatteri se on silti yritykselle ollut, Nurmi harmittelee.

Myös parkkihallille
kasvojenkohotus

Julininkulman toimitusjohtaja Pertti Satopään mukaan remontti alkaa loppuvuodesta ja kestää hieman yli vuoden päivät.

– Muutokset kohdistuvat pääasiassa toiseen kerrokseen ja siitä ylöspäin. Ykköskerroksen vuokralaisten toimintaa remontti ei keskeytä. Ensimmäisessä kerroksessa uusitaan hissejä, liukuportaita ja myös julkisivu muuttuu jonkin verran, Satopää valaisee.

Remontin yhteydessä rakennuksessa olevaa parkkitaloa uusitaan.

Muutostöistä vastaavat parkkitalon operaattori Q-Park yhteistyössä Kiinteistö Oy Julininkulman kanssa.

Parkkihallia ei kuitenkaan todennäköisesti täysin suljeta remontin ajaksi. Satopään mukaan hallin asiakkaiden lukumäärä kuitenkin vähenee Julininkulman remontin aikana, joten ajankohta parkkihallinkin saneeraamiseen on hyvä.

– Hallissa uusitaan lähinnä tekniikkaa ja pintoja, paikkojen lukumäärä ei muutu, hän kertoo.

Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen ei lähde ennustamaan, millaiseksi rakennuksen vuokrataso muodostuu remontin jälkeen. Hän kuitenkin myöntää, että hotelli saattaa houkutella uusia vuokralaisia liiketiloihin.

– Tiettyjä muutoksia varmaan tapahtuu. Uskon, että rakennukseen saadaan lisää liikkeitä, jotka hyödyntävät hotellin tuomaa asiakasvirtaa, Aimonen ennakoi.

Elokuvateatterin asiakasvirtaa hyödyntäneet liikkeet saattavat hotellin laajentuessa alkaa etsiä uusia toimitiloja. Remontin valmistuttua myös liiketilojen vuokrataso todennäköisesti nousee nykyisestä.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.