Raision A-laiturit laajentaa toimintaansa

Raisiolaisen A-Laiturit Oy aikoo laajentaa toimintaansa. Yhtiön kaikkien aikojen suurin massiiviponttoni laskettiin vesille Merimaskussa viime toukokuussa. Kuva TS/Arkisto
Raisiolaisen A-Laiturit Oy aikoo laajentaa toimintaansa. Yhtiön kaikkien aikojen suurin massiiviponttoni laskettiin vesille Merimaskussa viime toukokuussa. Kuva TS/Arkisto

Raisiolainen A-Laiturit Oy on järjestellyt toimintojaan uudelleen tämän vuoden alusta. A-Laiturit Oy:n rinnalla toimivien A-Tuonti Oy:n ja A-Marinas Finland Oy:n emoyhtiöksi on perustettu A-Laiturit Group Oy.

Yhtiö pyrkii järjestelyillä kasvattamaan ulkomaanvientiä sekä laajentamaan toimintoja myös Suomessa.

– Olemme eläneet viime vuodet voimakkaan kasvun aikaa. Yleisestä taantumasta huolimatta olemme kasvattaneet myyntiämme Suomessa. Samaan aikaan pitkäjänteiset ponnistelumme ulkomaanmarkkinoilla ovat poikineet vientisopimuksia Ruotsiin, Viroon, Venäjälle ja Norjaan, kertoo A-Laiturit Oy:n toimitusjohtaja Matti-Pekka Vähätalo.

A-Laiturit Oy keskittyy jatkossa Suomen toimintojen kehittämiseen ja kotimaan laiturimyyntiin. Yhtiö ilmoittaa tavoitteekseen nousta Suomen johtavaksi valmislaitureiden toimittajaksi.

Tavoitteiden saavuttamiseksi A-Laiturit Oy aikoo palkata lisäväkeä Raisioon tämän vuoden aikana. Yhtiön tehdas ja pääkonttori tulee jatkossakin sijaitsemaan Raisiossa, mutta jälleenmyyjäverkostoa lisätään ympäri Suomea.

A-Tuonti Oy:n vastuulle siirtyy puolestaan osa tuotekehityksestä, sekä ulkomailta tulevien komponenttien tuonti ja välitys. A-Marinas Finland Oy keskittyy ulkomaankauppaan ja pyrkii lisäämään vientiä etenkin Venäjän suuntaan. Yhtiön mukaan naapurimaassa on kysyntää erityisesti isoille betoniponttonilaitureille.

– Yrityksemme tärkeimmät arvot liittyvät kotimaisuuteen ja ympäristöarvoihin. Käytämme ainoastaan suomalaista työvoimaa ja suosimme raaka-aineissa paikallisia toimijoita. Uskon näiden arvojen kantavan pitkälle tulevaisuuteen. Vapaa-aikaan halutaan panostaa suhdanteista riippumatta ja se näkyy esimerkiksi siinä, millaisia laitureita ja rantarakenteita loma-asunnoille tänä päivänä tehdään, miettii Vähätalo.

A-Laiturit Oy on vuonna 1987 perustettu laitureiden valmistukseen erikoistunut yritys. Yritys työllistää viisitoista ihmistä ympäri vuoden sekä lisäksi kausityöntekijöitä.

TS

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.