Talous

Huttulan kukko haastaa broilerialan suuret tekijät

Huttulan kukon broileriteurastamo nousee Liedon aseman seudulle. Pääomistajat Marko (oik.) ja Kirsi Nummela ovat koonneet ympärilleen joukon HK:lla vaikuttaneita johtajia. Luova johtaja Jyrki Sukula (vas.) on työskennellyt lihajätin johtoryhmässä, tehtaanjohtaja Petri Toivola sekä toimitusjohtaja Mikko Karell siirtyivätt tulokkaan leipiin HK:n johtajistosta.TS/Lennart Holmberg
Huttulan kukon broileriteurastamo nousee Liedon aseman seudulle. Pääomistajat Marko (oik.) ja Kirsi Nummela ovat koonneet ympärilleen joukon HK:lla vaikuttaneita johtajia. Luova johtaja Jyrki Sukula (vas.) on työskennellyt lihajätin johtoryhmässä, tehtaanjohtaja Petri Toivola sekä toimitusjohtaja Mikko Karell siirtyivätt tulokkaan leipiin HK:n johtajistosta.TS/Lennart Holmberg

Huttulan kukko on vielä suurelle yleisölle tuntematon, mutta siipikarjapiireissä tulokas on herättänyt kuhinaa.

Koskelaisten Marko ja Kirsi Nummelan yritys ravistelee voimakkaasti keskittynyttä teurasbisnestä ja tuo markkinoille broileria, jonka koko tuotantoketju on omissa käsissä.

Liedon asemalle nousee parhaillaan oma teurastamo, jonka kapasiteetti ylittää kymmenkertaisesti pienteurastamon määritelmän.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, marketeissa ja ravintoloissa myydään kevättalvella Huttulan kukon tuotteita, joille on rakennettu aivan oma konsepti.

Nummelat ovat koonneet ympärilleen asiantuntijajoukon, jossa on pääosin HK:lla vaikuttaneita johtajia. Huttulan kukon luova johtaja ja osakas on huippukokki Jyrki Sukula.

LUE LISÄÄ SUNNUNTAIN TURUN SANOMISTA