Talous

Apetitin rypsiproteiini sai EU-komission uuselintarvikeluvan

Jori Liimatainen
Apetitin linjastolla Säkylässä valmistuu esimerkiksi pinaatti-raejuustonapeiksi kutsuttuja kasvispyöryköitä.
Apetitin linjastolla Säkylässä valmistuu esimerkiksi pinaatti-raejuustonapeiksi kutsuttuja kasvispyöryköitä.

Apetit on saanut Euroopan komissiolta uuselintarvikeluvan rypsiproteenituotteelleen, jota on kehittänyt konserniin kuuluva Avena Nordic Grain.

Apetit on kehittänyt rypsiainesosaa jo parin vuoden ajan. Nyt konserni aikoo aloittaa pientuotannon, jonka myötä tuotetta testataan laajemmassa mittakaavassa potentiaalisten asiakkaiden kassa. Myös tuotteet kaupallistamiseen liittyviä mahdollisuuksia kartoitetaan lisää.

Black Grain valmistetaan olemassa olevasta raaka-aineesta, osittain rasvattomaksi puristetusta rypsinsiemenkakusta. Aiemmin kakku on päätynyt elänrehuksi, mutta jalostusarvoa voidaan lisätä valmistamalla siitä ihmisravintoon sopivaa rypsinsiemenjauhetta.

Lue myös: Rehuista tuttu rypsipuriste voi löytyä pian aamiaismuroista – johtonsa myllännyt Apetit kehittää uuselintarviketta

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.