Paikalliset

Perniön Liha ja Pita Factory saavat uuden omistajan

Marttiina Sairanen
Perniön Liha täytti vastikään 90 vuotta.
Perniön Liha täytti vastikään 90 vuotta.

Holding-yhtiö Fodelia ostaa Perniön Lihan ja TJ Jockisin sekä sen tytäryhtiön Pita Factoryn.

Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden loppuun mennessä.

Kauppahinnat ovat yhteensä noin 4,7 miljoonaa euroa. Noin 60 prosenttia maksetaan Fodelian osakkeina ja loput rahana. Kaupoista arvioidaan syntyvän noin 3,7 miljoonan euron liikearvo.

Perniön Liha on Salossa toimiva perheyritys ja yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista. TJ Jockis on holdingyhtiö, joka omistaa 100 prosenttia Pita Factorysta. Pita Factoryn tehdas Jokioisissa valmistaa välipalatuotteita ja pitaleipää.

– Pyrimme pitämään kotimaisen ruoantuotannon voimissaan. Näemme, että Perniön Liha ja Pita Factory sopisivat hyvin Fodelian portfolioyhtiöiksi laadukkaiden ja innovatiivisten tuotteidensa ansiosta, Fodelian toimitusjohtaja Mikko Tahkola sanoo tiedotteessa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.