Talous

Etätyöläiset haluavat ruokakaupasta helppoja lounaita – paikalliset ravintolat tuovat nyt annoksia kuluttajan ulottuville

Jane Iltanen
Israel Mata Estevez kuskaa intilaisravintola Delhi Darbarin valmisannoksia päivittäistavarakauppoihin Turun alueella.
Israel Mata Estevez kuskaa intilaisravintola Delhi Darbarin valmisannoksia päivittäistavarakauppoihin Turun alueella.

Israel Mata Estevez kantaa kasan ruokapaketteja K-Supermarket Nummenpakan kylmähyllyyn. Hän kiertää viemässä ravintola Delhi Darbarin valmisruokia Turun alueen K-kauppoihin koko päivän ajan.

Päivittäi...

tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile TS digiä
1kk eurolla.
Tilaus päättyy automaattisesti.

Tutustu 1 kk 1 €
Olen jo tilaaja
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (11)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sivustaseuraaja
Tottumukset istuvat tiukassa
Ehkä se kertoo myös kaupan asenteesta ja asiakaskunnasta jos maksalaatikko ja riisipiirakka on suosituin ruoka.

Ravintolat ovat puolestaan unohtaneet, että elämää ja maksukykyisiä ihmisiä asuu muuallakin kuin Turun keskustassa. Toki kaikilla ei ole mahdollisuuttakaan levittää toimintaansa niin, että kaikkiin seutukunnan kauppoihin riittäisi annoksia, mutta mm. kotiinkuljetuksessa olisi paljon parannettavaa.

Esim. Raisioon ja Kaarinaan on Turun keskustasta lyhyempi matka kuin Tortinmäkeen, mutta tavara ei kulje Turun rajojen ulkopuolelle ja ellei itsellä ole kuljetusmahdollisuuksia, kuljetuspalvelua löytyy.

Keväällä ravintolat alkoivat itkemisen. Rahaa ei tule kun hallitus käskyttää. Löysin Turusta vain yhden ainoan ravintolan joka toimitti annoksiaan (ja yhteistyökumppanien valmisteita, mm. leipää) Turun ulkopuolelle, vaikka matka Turun keskustasta kotiini on vain noin 8 km, suoraa tietä - vähemmän kuin moneen kotiin Turussa.

Usein on yrittäjän omasta asenteesta ja näköalattomuudesta kiinni yrityksen menestys ja rahavirta.. Jos ei itse keksi tai mielikuvitus riitä, joku on keksinyt, se on vain apinoida muiden konseptia.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sebulon
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa
"Ehkä se kertoo myös kaupan asenteesta ja asiakaskunnasta jos maksalaatikko ja riisipiirakka on suosituin ruoka."
--------------------
No mitä se kertoo? Onko noissa ruuissa jotain vikaa vai oletko sinä vaan muita parempi ihminen?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Timo Oivo
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa
Mikä vika maksalaatikossa? Puolukkasurvoksen kanssa hyvää ruokaa. Ja edullista.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa
Sebulon & Timo Oivo:

Sorry, etten kertonut selvemmin mitä ajoin takaa. Ei niissä ruoissa mitään vikaa ole, mutta kun juttu kertoi miten toiset ovat uusineet ja lisänneet valikoimaansa, TOK:lta saa käsityksen että heillä ei ole mitään syytä muuttaa tarjontaansa, koska suosituimmat ovat niitä kuin ovat. Tämä oli mun pointsini.

Toinen pointsi oli se, että monet ravintolat ovat näköalattomia, MaRa:n kautta itkevät tulojen puutetta ja syyttävät hallitusta (ja kaikkia muita) siitä. Ja Lintilä toimii kainalokeppinä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jannis_H
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa, Turussa vähän rahaa
Turussa asuntokuntien tulot vuonna 2017 olivat 27022€ eli täysin rapasarjaa ja asettuu häntäpäähän Suomen kuntakartalla. Pihtiputaallakin tienataan paremmin.
Tämänkin tiedon löytää Tilastokeskuksesta.
Tilanne on lisäksi vain pahenemaan päin...

Turku 27022

Naantali 37974
Kaarina 39844
Rusko 46932
Masku 46780

Kuten tästäkin taas nähdään, ei Turussa mitään ostovoimakasaumaa ole vaan runsaasti tulonsiirtojen saajia ja leipäjonolaisia.

Yrittäjän kannattaa heittää verkot vesille siellä missä on rahaa.

Mitä se etätyö nyt sitten loppujen lopuksi on, miten siinä edes nälkä tulee?
sekin selviää ajan kanssa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Masa_Pasa
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa
Asuntokuntien tuloja on hedelmätöntä verrata. Ympäristökunnat ovat ulkoistaneet sosiaalityön Turkuun, työkyvyttömät, pitkäaikaissairaat ja eläkeläiset vetävät Turun keskiarvoa alas.

Turussa on aivan takuulla enemmän ostovaoimaisia asukkaita kuin Maskussa tai Ruskolla.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jannis_H
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa
Uskon tilastokeskukseen enemmän kuin "aivan takuulla" -tietäjiin.

Tässä paljastuu myös se miten nollatuloisten ja nollaveronmaksajien määrä vain lisääntyy keskuskaupungeissa koska sosiaaliturva mahdollistaa asian.
Koko ajan keksitään lisää helpotuksia "pienituloisille".
Moni työssäkäyvä joutuu tekemääntiukkoja valintoja asuinpaikkansa suhteen.
Nollatuloinen edellyttää, että joku muu maksaa hänen asumisensa sellaisessa paikassa mihin hänellä itsellään ei ole varaa.

Helsingissä on samaisen Tilastokeskuksen mukaan muutamassa vuodessa nollaveronmaksajien määrä kahdeksankertaistunut. Joukko on iso!
Turku ei ole sen parempi.

Miten esim. jokin Rusko on muka ulkoistanut kaikki sluibailijansa Turkuun?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
juutas
Vast: Tottumukset istuvat tiukassa
"Uskon tilastokeskukseen enemmän kuin "aivan takuulla" -tietäjiin."

Puhuit asuntokuntien keskitulosta, toinen puhui ostovoimaisten asuntokuntien kokonaismäärästä. Jos kuvittelet, että maskun ja ruskon ~16000 asukkaasta löytyy enemmän ostovoimaa kuin turun ~200000 asukkaasta, niin kannattaisi ehkä kerrata vähän kansalaisoppia.


"Moni työssäkäyvä joutuu tekemääntiukkoja valintoja asuinpaikkansa suhteen.
Nollatuloinen edellyttää, että joku muu maksaa hänen asumisensa sellaisessa paikassa mihin hänellä itsellään ei ole varaa."

Jos meinaat että nollatuloinen ilmoittaa haluavansa asua jokirannassa ja kela mukisematta kuittaa tonnin vuokran, niin sinulla on melko outo käsitys tulonsiirroista. Kaikki meistä asuvat siellä, missä rahkeet riittää menojen kuittaamiseen. Pienellä osalla on varaa asua missä huvittaa ja yhtäläisesti toisella pienellä osalla ei ola varaa valittaa siitä, mihin pikku vuokrakopperoon sitä päätyy, kun mistään ei enempää rahaa heru.

"Miten esim. jokin Rusko on muka ulkoistanut kaikki sluibailijansa Turkuun?"

Noita yllämainittuja pieniä vuokrakopperoita tuppaa rakentumaan vain isoihin asutuskeskuksiin. Rusko ei ole sellainen, vaikka päättäjät tai asukkaat siellä mitä kuvittelisivat.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Jannis_H
Osaamattomat etätyöläiset
Miksi noutaisin valmisruokaa, jos tekisin etätöitä kotona koska osaan itsekin tehdä ruokaa vaikka moneksi päiväksi kerrallaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Osaamattomat etätyöläiset
Keväällä kun monet aloittivat etätyöt, monen kotona oli myös koulua käyviä lapsia. Osan koulunkäyntia oli seurattava ja ohjattava, jolloin se vei paljon aikaa omista töistä. Kun sitä tekee viikosta toiseen, tulee väsy. Moni on varmaan myös tottunut syömään lounaan ulkona, kun lapset ovat normaalisti koulussa. Muuta en tiedä, tämän olen kuullut.

Itselläni ”kaipuu” ravintolaruokaan oli silkka laiskuus ja mukavuudenhalu. Eläkkeellä ollessa olen tottunut syömään ulkona 1 - 3 kertaa viikossa ja kun korona pakotti kotiin, piti löytää Plan B ja tulos oli surkea. Paikallisesti kotiin tuotuna ei saa kuin pizzaa ja kebabia, pizzaa ja kebabia...Söisitkö itse joka viikko?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Tarkkailija
Vast: Osaamattomat etätyöläiset
Se on juuri näin. Ei ole mitään järkeä ostaa kalliita valmisruokia, kun kotona pystyy tekemään helposti itsekin maittavaa ruokaa. Antaisi lapsillekin ihan väärän kuvan, jos kantaisi valmisaterioita kotiin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.