Atria teurastaa Kauhajoella 80 nautaa tunnissa

Atrian uusi teurastamo Kauhajoella on yksi Euroopan suurimpia. Kuva: Eeva Suojanen
Atrian uusi teurastamo Kauhajoella on yksi Euroopan suurimpia. Kuva: Eeva Suojanen

Atrian uusi teurastamo Kauhajoella on yksi Euroopan suurimpia. Siellä teurastetaan noin 80 nautaa tunnissa.

Atria keskitti nautateurastuksensa Kauhajoelle sen jälkeen, kun Kuopion teurastamo suljettiin.

Uudella teurastamolla lihan alkuperä kyetään jäljittämään aiempaa helpommin, kertoo Atria Suomi Oy:n lihaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä. Tämä mahdollistaa lihan alkuperämerkinnän liittämisen kuluttajapakkauksiin. Ensi vaiheessa merkinnät tulevat naudan fileisiin ja paisteihin.

Atria teurastaa liki puolet Suomen naudoista. Uuden teurastamon valmistuttua Atria aikoo nostaa nautojen teurastuskapasiteettinsa 40 miljoonaan kiloon vuodessa.

Uusi teurastamo tuli maksamaan liki 30 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 240 ihmistä.

TS-STT

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Hyvä uutinen
Tällaisia uutisia pitäisi olla lisää, jotta ihmiset ymmärtäisivät oikeasti että mistä se ruoka oikein tulee...
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »