Valio ja Stora Enso testaavat biokomposiittia ruokapakkauksissa – jakavat rahkapurkin päälle sopivia kansia

Valio
Kansia jaetaan Valion myyntiesittelypisteillä alkuvuoden aikana.
Kansia jaetaan Valion myyntiesittelypisteillä alkuvuoden aikana.

Meijerikonserni Valio ja metsäyhtiö Stora Enso kannustavat ruokajätteen vähentämiseen jakamalla puukuitupohjaisia kestokansia. Samalla testataan miten biokomposiitti toimii elintarvikepakkaukseen yhdistettynä. Kansia on jaossa 10 000 kappaletta Valion myyntiesittelypisteillä alkuvuoden aikana.

– Kannella on helppo suojata purkissa oleva käyttämättä jäänyt rahka, kermaviili tai muu tuote, kertoo Valion pakkauskehityspäällikkö Jussi-Pekka Lumme tiedotteessa.

Kannet ovat kestävää ja pestävää, hygieenistä biokomposiittimateriaalia, joka on yhdistelmä puukuituja ja polymeerejä. Biokomposiitin avulla on mahdollista jopa puolittaa muovin osuus erilaisissa tuotteissa, ja näin vähentää sekä hiilijalanjälkeä että fossiilisten raaka-aineiden käyttöä.

– Vuonna 2018 vaihdoimme kaikki 250 miljoonaa harjakattoista maito-, jugurtti-, kerma- ja piimäpakkausta täysin kasvipohjaisiksi. Pakkaukset ovat osa laajaa kokonaisuutta, jolla tähtäämme maidon hiilijalanjäljen nollaamiseen vuonna 2035. Mietimme jatkuvasti, mitä uusia pakkausinnovaatioita voisimme testata ja ottaa käyttöön, Jussi-Pekka Lumme jatkaa.

Stora Ensolla nähdään ilmastoystävällisten elintarvikepakkausten voimakas kysyntä.

– Muutosta ajavat tunnetut tuotemerkit, jotka etsivät ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Kehitämme aktiivisesti yhdessä innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla elintarvikeketjut pystyvät vastaamaan kuluttajien vaatimuksiin vastuullisesta valikoimasta, sanoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.