Pemamekille uusi toimitusjohtaja

Pemamek
Jaakko Heikonen (vas.) ja Juha Mäkitalo.
Jaakko Heikonen (vas.) ja Juha Mäkitalo.

Hitsaus- ja tuotantoautomaatiovalmistaja Pemamek Oy:n hallitus nimitti perheyrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi Juha Mäkitalon. Mäkitalo aloittaa tehtävässä 1. toukokuuta.

Mäkitalo on työskennellyt aiemmin pitkään Finn-Power Oy:ssä, ja viimeiset kahdeksan vuotta Mäkitalo on toiminut Finn-Powerin toimitusjohtajana. Myös Pemamek on yrityksenä Mäkitalolle ennestään tuttu. Hän on ollut Pemamekin hallituksen jäsen vuodesta 2016 alkaen.

Nykyinen toimitusjohtaja ja osaomistaja, Jaakko Heikonen, siirtyy hallituksen varapuheenjohtajaksi ja samalla johtamaan yrityksen kansainvälistä myyntiä ja markkinointia.

Pemamek on vuodesta 1988 asti ollut Heikosten perheyritys ja tulee myös jatkossa pysymään perheen omistuksessa.

– Viime vuosina Pemamek on ottanut isoja kasvuaskeleita. Yrityksellä on kuitenkin vielä paljon potentiaalia kasvaa sekä kehittyä ja toimitusjohtajavaihdoksen myötä pystymme kehittämään yrityksen operatiivisia toimintoja uudelle tasolle. Mäkitalo oli luonnollinen valinta, sillä hänellä on vahvat näytöt, kokemus ja osaaminen alalla toimimisesta, toteaa tiedotteessa Pemamekin toimitusjohtaja ja osaomistaja, Jaakko Heikonen.

Päättyneellä tilikaudella Pemamekin liikevaihto kasvoi 77 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä nousi 230 työntekijään.