Talous

Laitilalainen Amitec yrityssaneeraukseen

Timo Jakonen
Siirrettävän hoitotason rungon hitsausta Laitilassa.
Siirrettävän hoitotason rungon hitsausta Laitilassa.

Laitilalainen teknologiayritys Amitec Oy on hakeutunut yrityssaneerausmenettelyyn. Hakemus toimitettiin Turun käräjäoikeuteen 3. huhtikuuta ja sen käsittely kestää arviolta kaksi viikkoa. Asiasta teki päätöksen yrityksen hallitus.

– Huolimatta menossa olevista rakentavista neuvotteluista positiivisten ratkaisujen löytämiseksi, olemme tulleet tilanteeseen, jossa riskit yrityksen kassan ja kassavirran osalta pakottivat hallituksen vastuunsa mukaisiin päätöksiin, sanoo Amitec Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Korpioja yrityksen tiedotteessa.

Amitec Oy jatkaa työtä saneeraussuunnitelmassa kirjattujen korjaavien ja tehostavien toimien tekemistä.

– Hallitus on päättänyt, että yritys luopuu muun muassa tappiollisista liiketoiminnoista. Asiaa koskevat neuvottelut ovat jo käynnissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Korpioja uskoo, että Amitecin kurssi on käännettävissä tiiviillä yhteistyöllä yhtiön työntekijöiden, johdon ja omistajien kesken.

Työt jatkuvat yrityksessä normaalisti saneeraushakemuksen käsittelyaikana.

Amitecin ydinosaamistamme ovat prosessi- ja materiaalinkäsittelyn ratkaisut, ruostumattomat materiaalit sekä korkeaa hygieniatasoa vaativan teollisuuden laitteet ja palvelut. Amitecilla on henkilökuntaa 100 ja toimipisteet Laitilan lisäksi Hollolassa sekä Kauhajoella.

Lue myös: Yrityssaneeraukseen hakeutunut Amitec keskittää toimintoja ja luopuu tappiollisista osista – "Ilman tätä olisi ollut suuri konkurssiuhka"