Juurikkaan viljelijöitä haalitaan hätiin isolla haravalla – eläköityminen uhkaa Suomen ainoaa sokeritehdasta

Marttiina Sairanen
Nousiaislainen isäntä Samuli Heikkilä on epävarma siitä jatkaako hän enää sokerijuurikkaan viljelyä. Näin talviaikaan hän ennätti auraustöiltään käymään traktorilla Turussa.
Nousiaislainen isäntä Samuli Heikkilä on epävarma siitä jatkaako hän enää sokerijuurikkaan viljelyä. Näin talviaikaan hän ennätti auraustöiltään käymään traktorilla Turussa.

Jukka Vehmanen

Viljelijöiden eläköityminen kalvaa kavalasti sokerinjuurikkaan viljelyä ja uhkaa samalla Suomen ainoaa sokeritehdasta Säkylässä.

Tehtaan omistava Sucros otti jo 2–3 vuotta sitten tavoitt...

tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa TS Digi
1 kk maksutta.

Tilaan 1 kk 0 €
Olen jo tilaaja
Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Sokeritehdas suljetaan koska sokerijuurikkaan viljelijät jäävät eläkkeelle
Sokeritehdas tullaan sulkemaan koska sokerijuurikkaan viljelijät jäävät eläkkeelle ja nuoria viljelijöitä ei kiinnosta sokerijuurikkaan viljely siitä saatavan liian pienen hinnan takia. Kun sokerijuurikasta ei enää viljellä tarpeeksi niin sen seurauksena sokeritehdas suljetaan. Kannattaa alkaa hyvissä ajoin totuttelemaan sokeriruosta tehtävään ruskeaan sokeriin. Ruskea sokeri vähentää makean himoa - siksi olen jo pitkän aikaan kahvia juodessa käyttänyt ruskeaa palasokeria.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »