Nordkalk lisää tuotantokapasiteettiaan Turkissa

Marttiina Sairanen
Nordkalkin Paraisten kalkkikaivoksen näköalatasanne
Nordkalkin Paraisten kalkkikaivoksen näköalatasanne

Kalkkikivipohjaisia tuotteita valmistava Nordkalk lisää tuotantokapasiteettiaan Turkissa.

Uusi kalkkikiven murskauslinja otettiin käyttöön Eskibaliklin kaivoksessa luoteisessa Turkissa 29. marraskuuta

Projektin valmistumisesta iloitaan yrityksen pääkonttorissa Paraisilla.

– Turkki on kasvava markkina-alue, jonka väestö kasvaa nopeasti. Tällä hetkellä maa kärsii talouden laskusuunnasta, mutta Canakkele-Bigan alueella on käynnissä suuria teollisia ja infrastruktuuria kehittäviä hankkeita. Odotamme kalkkikivipohjaisten tuotteiden kysynnän kasvavan merkittävästi jonkin ajan kuluttua, ja silloin meidän moderni ja hyvin varusteltu murskauslinjamme voidaan nopeasti sopeuttaa tilanteeseen, Nordkalkin toimitusjohtaja Hannu Hautala toteaa yrityksen tiedotteessa.

Uusi murskaamo Turkissa nostaa Nordkalkin vuosittaisen tuotantokapasiteetin 2,5 miljoonaan tonniin erilaisia kivifraktioita. Kapasiteetin kasvun lisäksi uuden laitoksen uskotaan parantavan turvallisuutta ja pienentävän tuotannon ympäristövaikutuksia. Myös paikallinen toimistorakennus ja henkilöstön sosiaalitilat on uudistettu. 

Eskibalikli sijaitsee Canakkele-Bigan alueella, noin 300 kilometriä Istanbulista lounaaseen. Merenrannan läheisyys on logistinen etu, joka mahdollistaa asiakkaiden palvelemisen myös Turkin ulkopuolella, esimerkiksi Välimeren ja Mustanmeren alueella. 

Eskibaliklin kalkkikivireservien odotetaan riittävän ainakin 30 vuotta.