Merimaskun Osuuspankki ja Turun Seudun Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä

Jonny Holmén

Merimaskun Osuuspankki ja Turun Seudun Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä ensi keväänä. Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet asiasta järjestely- ja sulautumisasiakirjat. Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään 13. joulukuuta. Suunniteltu yhdistyminen tapahtuisi 30. huhtikuuta 2019.

Yhdistymisessä Merimaskun Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyisivät Turun Seudun Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

Suunnitelman mukaan Merimaskun Osuuspankin henkilökunta siirtyisi Turun Seudun Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi Turun Seudun Osuuspankin nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario.

Yhdistymisen taustalla on asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu.

– Tavoitteena on palvelukyvyn ja ennen kaikkea asiakkaiden tarpeiden pohjalta paras malli, sanoo Merimaskun Osuus-pankin hallituksen puheenjohtaja Olavi Sahlsten tiedotteessa.

Merimaskun Osuuspankin toimitusjohtaja Sauli Jalonen uskoo yhdistymisen antavan hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa asiakkaiden hoitaessa arkiset pankki- ja vakuutusasiat kasvavassa määrin verkossa.

Asiasta järjestetään keskustelu- ja infotilaisuus omistaja-asiakkaille Kultaranta Resortissa (Särkänsalmentie 178, 21100 Naantali) tiistaina 16. lokakuuta kello 18.