Ravintolat entistä tärkeämpiä liikenneasemille

Jussi Nukari

Liikenneasemilla luotetaan entistä enemmän ravintolamyynnin kasvuun, kun kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen söi maantiemarkettien kilpailuedun runsas vuosi sitten.

S-ryhmän omistaman ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoo, että ABC-markettien supistunut myynti ei ole heijastunut lainkaan ravintoloihin, jotka ovat tärkein syy käydä ABC-liikenneasemilla.

–  Siinä oli jopa pientä myynnin kasvua viime vuonna. Tämäkin vuosi on lähtenyt liikkeelle todella hyvin, Erikivi sanoo.

Hänen mukaansa S-ryhmässä osattiin ennakoida hyvin, että liikenneasemien kyljessä toimivien markettien myynti supistuu kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen myötä.

Myös K-ryhmän ja Nesteen liikenneasemaketjussa osattiin ennalta odottaa, mitä vaikutuksia kauppojen aukioloaikojen vapauttamisella on liikenneasemille.

–  Tuleva kehitys nähtiin jo vuonna 2015, kun Neste K -liikenneasemaverkoston uudistusta suunniteltiin. Painopiste asetettiin tällöin market-myynnistä laadukkaisiin ravintolapalveluihin, kertoo Neste K:n ketjujohtaja Mikko Paukkonen.