Toisen aluksen sijoituspaikaksi on kaavailtu Lontoota

Sunborn ja STX neuvottelevat kahdesta hotellialuksesta

Neuvottelun kohteena olevat alukset ovat samaa kokoluokkaa kuin Naantalin kylpylän edustalla oleva hotellialus.
Neuvottelun kohteena olevat alukset ovat samaa kokoluokkaa kuin Naantalin kylpylän edustalla oleva hotellialus.

Muun muassa Naantalin ja Ruissalon kylpylät omistava turkulainen Sunborn Group neuvottelee telakkayhtiö STX Finlandin kanssa kahden uuden hotellialuksen rakentamisesta.

– Olemme neuvotelleet STX:n kanssa nyt noin vuoden verran ja neuvottelut ovat nyt edenneet ripeästi. Toivottavasti hyviä uutisia saadaan kuulla lähitulevaisuudessa, sanoo johtaja Hans Niemi Sunborn Groupista.

Niemen mukaan yhtiö ei neuvottele tällä hetkellä aluksista muiden telakoiden kanssa.

Alukset olisivat noin 120 metriä pitkiä.

Niemen mukaan alukset, joista nyt neuvotellaan, ovat samaa kokoluokkaa kuin Naantalissa oleva hotellialus. Alukset sijoitettaisiin Eurooppaan. Hintaa Niemi ei halua paljastaa. Aikaisemmin Sunborn on kertonut hieman suurempien, 140-metristen hotellialustensa hinnaksi 100 miljoonaa euroa, joten hinta lienee hieman sen alapuolella alusta kohden.

Sunborn on kertonut haluavansa sijoittaa Lontooseen hotellialuksen ennen Lontoon vuoden 2012 olympialaisia. Yhtiöllä oli Lontoossa aikaisemmin alus, mutta se myytiin. Paikka ja rakennuslupa uudelle ovat valmiina. Myös kotimaassa valmiina oleva rakennuskapasiteetti mahdollistaisi nopean ja luotettavan toimituksen.

– Emme kuitenkaan enää edes yritä ehtiä olympialaisiin, se on mahdotonta. Tähtäämme siihen, että alus olisi Lontoossa aivan olympialaisten jälkeen. Paikalla on kuitenkin paljon aktiviteettia ja esimerkiksi purkutöitä niiden jälkeenkin, Niemi kertoo.