Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta

Lihaliike Agalin johtaja Serggio Agali viimeistelee raakakebab-varrasta leikkaamalla. Vartaat tehdään naudanlihasta, mutta yritys valmistaa myös lampaan ja kananlihaa.
Lihaliike Agalin johtaja Serggio Agali viimeistelee raakakebab-varrasta leikkaamalla. Vartaat tehdään naudanlihasta, mutta yritys valmistaa myös lampaan ja kananlihaa.

Turun Sanomat

JORMA PALOVAARA

Turkulainen Agali Groupin toimitusjohtaja ja omistaja Serggio Agali aikoo investoida lähivuosina uuteen teurastamoon ja lihan jalostuslaitokseen Turun seudulla. Yrityksen nykyinen 150 neliömetrin jalostamo sijiatsee Hirvensalossa. Neliöitä uuteen tuotantolaitokseen tulee jopa kaksi ja puoli tuhatta.

Työntekijöiden määrä aiotaan nostaa nykyisestä kolmesta noin 15 henkeen. Yrityksen toimitusjohtaja Agali on käynyt jo katsomassa mallia uuteen tuotantolaitokseen Hollannissa, ja piirustukset ovat tuotantolaitosta varten valmiina.

Agalin suunnitelmat eivät lopu tähän, vaan mies aikoo perustaa Helsinkiin lihatukun, josta tullaan myymään 50 – 100 erilaista lihatuotetta.

Lihaliike Agali on erikoistunut Suomessa kasvaviin halal-lihan markkinoihin. Lihaliike valmistaa kebab-vartaansa noudattaen islamin halal-säännöstöä. Se on muslimien suositus, joka on alun perin käytännönläheinen ohjeistus ruuan hygieenisyyden varmistamiseen.

Halal-tavalla teurastetusta eläimestä täytyy vuodattaa veri pois mahdollisimman tarkasti. Vaikka hygieenisyydessä ei muuhun lihaan verrattuna ole nykyään juuri eroa, halal on jäänyt samanlaiseksi rituaaliksi kuin juutalaisten kosher-ruokakin. Myös kantasuomalaiset ovat nauttineet ehkä tietämättään halal-kebabista niissä lukuisissa kebab-ravintoloissa, joihin Agali toimittaa lihaansa. Nykyisin hänellä on Turussa kaksi ravintolaa ja yksi kahvila.

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA

Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.