Talous

Turun Sanomat rakentaa uuden monimediatoimituksen Artukaisiin

Artukaisten uusi monimediatoimitus voi näyttää tältä.
Artukaisten uusi monimediatoimitus voi näyttää tältä.

Turun Sanomien toimitus muuttaa Artukaisten lehtitaloon. TS-Yhtymän hallitus on päättänyt, että lehtitaloon rakennetaan uuden sukupolven toimitustilat, jonne kootaan kaikki yhtymän Turussa sijaitsevat journalistiset toiminnot. Muutoshanke alkaa vielä tämän kevään aikana. Tavoitteena on muutto kesällä 2011.

– Lehtitalon yhteen kerrokseen sijoittuvat tilat antavat aivan uudenlaisen mahdollisuuden toimituksellisen yhteistyön rakentamiseen. Yhteisessä tilassa työskentelevät kaikki lehden, verkon, Turku TV:n ja radiokanavien toimittajat sekä myös Turun Tietokuva ja Visicom, Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Kari Vainio sanoo.

– Tällä tavalla voidaan luoda uudenlainen toimitus, joka pystyy tuottamaan menestyvää paperilehteä jatkossakin ja kykenee samalla nopeasti vastaamaan mediakentän uusiin haasteisiin.

Vainio tunnustaa, että muuttaminen Alvar Aallon suunnittelemasta Kauppiaskadun talosta on haikeaa. Talo valmistui Turun Sanomien käyttöön 1930.

– Vaikka Aallon kiinteistö on kiistämättä hieno, ei taloon pystytä rakentamaan toimivia tiloja nykyaikaisen monimediatoimituksen tarpeisiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nykyisiin tiloihin
vuokralaisia

– Turun Sanomien juoksijapoikalogo ei tule häviämään Kauppiaskadulta, sillä asiakaspalvelu jää nykyisiin tiloihin. Myös toimitukselle jää keskustaan tukikohta, jossa voi tehdä haastatteluja ja kirjoittaa juttuja ilta-aikaan vaikkapa Turun kaupunginvaltuuston päätöksistä.

Kun Turun Sanomien toimitus muuttaa Artukaisiin, vapautuvat nykyiset tilat pääosin muuhun käyttöön. Muutto parantaa TS-Yhtymän kustannustehokkuutta, sillä Artukaisten tilat ovat tällä hetkellä vajaakäytössä. Kauppiaskadun vapautuvista tiloista odotetaan lisäksi vuokratuottoja, jotka parantavat TS-Yhtymän tulosta.

Työntekijöitä
pitää kuunnella

Vainion mukaan toimituksen muutolla pois ydinkeskustasta ei ole mitään tekemistä toriparkkihankkeen vaikeuksien kanssa. Hallinto-oikeus kumosi Turun kauppatorin asemakaavan maaliskuun lopussa.

– Ei näillä asioilla ole mitään yhteyttä. Turun keskustan näivettymisestä pitää tietenkin jokaisen turkulaisen olla huolissaan, Kari Vainio sanoo.

– Kyllä tämä on työntekijöiden kannalta iso muutos, sillä olemme tottuneet työskentelemään ydinkeskustassa, Turun Sanomien toimitusosaston puheenjohtaja Jussi Orell tiivistää työntekijöiden tuntemuksia.

Orell antaa toimituksen johdolle kiitosta siitä, että asiasta tiedotettiin näin hyvissä ajoin, jotta ajatukseen ehtii tottua.

– Henkilöstö pitää nyt erittäin tärkeänä, että toimituksen johto kuuntelee työntekijöiden ehdotuksia ja toiveita käytännön järjestelyistä niin kuin on luvattukin.