Konsernijohdossa vahvaa Suomen markkinoiden ymmärrystä

Kotimaisuus Pernod Ricardin Turun yksikön valttikorttina

Turun Sanomat

Euroopan suurin alkoholijuomien valmistaja Pernod Ricard on vajaan parin vuoden ajan isännöinyt alkoholijuomien teollista valmistusta Turussa. Pernod Ricard osti kesällä 2008 Ruotsin valtion alkoholiyhtiön Vin&Spritin, johon kuului myös ruotsalaisyhtiön tuotanto ja logistiikkatoiminnot Turussa. Aiemmin tehdas tunnettiin Marlin nimellä.

– Hurjan hyvin on mennyt. Saimme yrityskaupan myötä runsaasti lisävolyymiä, ihan uusia toimintoja kuten tuotantoa ja logistiikkakeskuksen sekä paljon osaavia ihmisiä, Pernod Ricard Finlandin toimitusjohtaja Tarja Uitti sanoo.

Pernod Ricard nousi otsikoihin viime viikolla, kun ranskalaisyhtiö myi toimintojaan ja tuotesalkkuaan Ruotsissa ja Tanskassa Suomen valtion omistamalle Altialle. Tämä käynnisti spekulaatiot Pernod Ricardin suomalaisen yhtiön tulevaisuudesta.

– Olemme emoyhtiölle pitkäaikainen kumppani. Konserni pitää maayhtiöitä ja paikallisten markkinoiden tuntemista erittäin tärkeinä, Uitti vakuuttaa.

Suomen alkoholimarkkinoilla kotimainen valmistus on kova sana. Turussa valmistetaan mm. vodkaa ja likööreitä, joissa kummassakin kotimaisuus on erittäin tärkeä myyntivaltti.

– Konsernin johdossa on vahvaa ymmärrystä skandinaavisten markkinoiden merkityksestä ja ominaispiirteistä.

Ruotsalaisten ja tanskalaisten toimintojen myynnillä on ylipäätään varsin vähän vaikutusta Pernod Ricard Finlandin toimintoihin. Noin 400 tuotemerkistä kymmenkunta siirtyi kilpailija Altialle.

VEIJO HYVÖNEN

Lisää aiheesta torstain Turun Sanomissa.

Lue myös