Karhua
koetellaan

TS/Mikael Rydenfelt
TS/Mikael Rydenfelt

Pekka Hakanen

Viime vuosikymmenet eivät ole kohdelleet Poria hellin käsin ja Satakunnan pääkaupungin tehtävänä on ollut toimia markkinavoimien nyrkkeilysäkkinä. Keskiviikkona Karhukaupungin arkkuun iskettiin uusi naula lisää, kun Karhu-oluestaan tunnettu Porin panimo sai Sinebrychoffilta tappotuomion.

Järjetön katuväkivalta, huumekoulut, tyhjenevät tehtaat ovat yhtälö, jota ei kenellekään soisi, ei edes porilaisille. Porilaisen kurjuuden kruunaisi, jos Ässät onnistuisi vielä töpeksimään itsensä ensi kaudeksi divariin.

Porin imagolle vuonna 1853 perustetun panimon lopettaminen on kova isku. Panimon omistaja perustelee lopettamista säästöillä, mutta säästöt voivat tulla Koffille vielä kalliiksi.

Koffin huima nousu ohi Hartwallin olutmarkkinoiden ykköseksi perustui pitkälti Karhun mahtavaan menestykseen. Vaikka Karhusta valtaosa on jo pitkään tehty Keravalla, voi Porin panimon lopettaminen syöstä suosikkimerkin syöksykierteeseen.

Turun seudulla on vielä tukuittain oluenystäviä, jotka eivät suin surminkaan suostu juomaan Hartwallin tuotteita, vaikka viimeinen Aura-olut pullotettiin Kaarinan panimossa vuonna 1995. Olutliikkeen lisäksi turkulaiset ovat kunnostautuneet sinappiliikkeellään. Porilaiselle Karhullekin syntyy varmasti oma liikkeensä.

Varmoja voittajia porilaisen Karhun kaadossa ovat Koffin kilpailijat. Luulisi että lähes naapurissa pannuille Laitilan tuotteille olisi edessään kulta-aika Satakunnassa.

Olutta myydään imagolla, jota Karhussa piisaa. Porilainen hulluus ja pitkän oluenpanon perinteet ovat kantaneet merkkiä. Jos olut tulee jostain Keravalta, niin mistä ihmeestä siihen tulee Karhun henki.

(02) 269 3453 pekka.hakanen@ts.fi

Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.