Talous

Loimaan kassalle
osallistuva johtaja

TS/Heikki Ala-Nissilä<br />Varatuomari Auli Hänninen siirtyy Yleinen työttömyyskassa YTK:n palvelujohtajan paikalta toimitusjohtajan tehtävään.
TS/Heikki Ala-Nissilä
Varatuomari Auli Hänninen siirtyy Yleinen työttömyyskassa YTK:n palvelujohtajan paikalta toimitusjohtajan tehtävään.

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Maan suurinnan työttömyyskassan, Loimaalla toimivan Yleinen työttömyyskassa YTK:n johtoon astuu vuoden vaihteessa nainen. 41-vuotias varatuomari Auli Hänninen siirtyy kassan palvelujohtajan paikalta toimitusjohtajan vaativaan tehtävään. Hän haluaa olla osallistuva johtaja.

- Tunnen kassan työrutiinit ja työntekijät. Tiedän että jokainen osaa tehtävänsä ja uskon, että osallistuva johtaminen sopii tämänkokoiseen, 120 työntekijän yritykseen, Hänninen sanoo.

Loimaan kassa on kolmen viime vuoden kuluessa hionut suuresti toimintojaan. Jäsenet voivat hoitaa asioitaan paljolti sähköisesti ja puhelinpalvelussa voidaan keskittyä neuvontaan. Koko järjestelmän muuttaminen oli henkilökunnalle iso askel, mutta nyt perustyö sujuu.

- Käsittely- ja korvausaikamme ovat suurten muiden suurten kassojen kanssa vertailukelpoisia. Nopeammin voi asioida sellaisissa kassoissa, joiden jäsenillä ei ole työttömyyttä.

YTK- kassan kasvu on ollut huimaa, mutta nyt se on on tasaantunut. Suureen kasvuun ei pyritä eikä se enää ole mahdollistakaan, sillä suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtyminen näkyy myös työttömyyskassojen jäsenluvuissa.

- Pyrimme maltilliseen kasvuun. Tänä vuonna saamme 10 000 uutta jäsentä. Haasteena on saada työmarkkinoille tulevat uudet ikäluokat työttömyyskassojen jäseniksi.

Hännisen elämää nimitys toimitusjohtajaksi ei juuri mullista. Työpäivät ehkä hieman pitenevät, mutta aikaa jää piipahtaa lenkkipolulle rentoutumaan suoraan kotiovelta Liedossa.