Lukkarinrakkaus johti pitkäaikaiseen sijoitukseen

TS/Markku Ojala<br />Kari Niemistö johtaa Selective Investor -sijoitusyhtiötä, jonka Niemistön perhe perusti Suunto Oy:n myynnistä saamillaan varoilla. Kari Niemistö johtaa myös perheen perustaman Ars Fennican -taidepalkinnon taustalla olevaa säätiötä.
TS/Markku Ojala
Kari Niemistö johtaa Selective Investor -sijoitusyhtiötä, jonka Niemistön perhe perusti Suunto Oy:n myynnistä saamillaan varoilla. Kari Niemistö johtaa myös perheen perustaman Ars Fennican -taidepalkinnon taustalla olevaa säätiötä.

Turun Sanomat, Helsinki

Raision suurin osakkeenomistaja Kari Niemistö istuu Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan arvorakennuksen muhkealla nahkatuolilla ja vakuuttaa, että Raisio on hänelle pitkäaikainen sijoitus.

- Taustalla on lukkarinrakkaus. Minulla on kaksi viljatilaa. Uskon, että paras tapa säilyttää suomalainen elintarvikeketju on pitää elintarviketeollisuus suomalaisissa käsissä. Kotimaisuus on tärkeä tekijä tässä sijoituksessa, hän sanoo taiteen täyttämässä toimistossaan.

Niemistö on pannut rahojaan Raisioon useasti aiemminkin.

- Olin mukana jo Benecol-hypen aikana. Myin Raision osakkeita 13 eurolla ennen kuin takapakki alkoi.

Viime vuodet Raision osakkeen hinta on ollut siitä kaukana. Eilen kurssi pyöri 1,48 eurossa, mikä on vain niukasti parempi kuin vuoden 2006 syyskuussa, jolloin Niemistö alkoi ostaa Raisiota.

Niemistö katsoi runsas vuosi sitten hetken olleen oikea, kun yhtiön johto vaihtui ja kemianteollisuus myytiin.

- Toki tiesin, että yhtiö on kriisissä ja että siinä pitää sijoituskielellä sanottuna tehdä turn around. Ymmärsin ottavani riskin, mutta eiväthän kaikki rahani ole kiinni Raisiossa.

Niemistön mukaan suomalainen elintarviketeollisuus ei saa joutua maksumieheksi, kun raaka-aineet kallistustuvat.

- Se edellyttää parempaa tehokkuutta ja valmiutta kilpailuun, hän sanoo ja muistuttaa, että suomalaisille ei ole eduksi, jos valmiita elintarvikkeita aletaan rahdata maahan ulkomailta.

Niemistön mielestä Raision uusi johto on vienyt yritystä oikeaan suuntaan.

- Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että uudella johdolla on aina mahdollisuudet suhtautua freesimmin kriisissä olevan yhtiön ongelmiin. Koripallotermein voisi sanoa, että uusi vaihtomies voi kääntää pelin.

Niemistön mukaan hänen pitkäaikaista sitoutumistaan yhtiöön kuvaa se, että hän on lähdössä Raision hallintoneuvostoon kolmevuotiskaudeksi. Niemistö vakuuttaa, ettei hän ole hallintoneuvoston lakkauttamisen kannalla.

- Toivon, että minulla on hallintoneuvostossa yhtiölle annettavaa.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.