Naantalin Aurinkoisen
taikinat pian Myllyn viereen

TS/Lauri Rotko<br />Naantalin Aurinkoisen leipien valmistus siirtyy Naantalista osittain Raisioon. Leipiä asettelemassa leipuri Anne Jakoleff.
TS/Lauri Rotko
Naantalin Aurinkoisen leipien valmistus siirtyy Naantalista osittain Raisioon. Leipiä asettelemassa leipuri Anne Jakoleff.

Jukka Vehmanen

Leipomo Naantalin Aurinkoinen paisuu kuin pullataikina. Yhtiön tuotantotilat Naantalissa ovat uusien kahviloiden myötä käyneet niin ahtaiksi, että uutta tuotantotilaa tehdään parhaillaan kauppakeskus Myllyn viereen Raisiossa. Samaan yhteyteen tulee myös uusi lounaskahvila ja myymälä.

- Uusien tuotantotilojen tekeminen mahdollistaa toiminnan laajentamisen, kun vanhat tilat ovat käytössä jo 120-prosenttisesti, kertoo Naantalin Aurinkoisen toimitusjohtaja, leipuri Tapio Kirjonen.

Aurinkoinen kasvaa erityisesti lounaspuolella ja delituotteiden, kuten kolmioleipien ja täytettyjen patonkien valmistajana ja myyjänä. Lounas- ja delituotteiden teko siirtyy Raisioon, kun taas makeiden tuotteiden valmistus säilyy Naantalissa.

Yhtiön tuotannossa vahvimmalla sijalla ovat kahvileivät ja konditoriotuotteet. Aurinkoisen valikoimaan kuuluvat myös arinalla paistetut leivät.

Pian jo yhdeksän myymälää

Naantalin Aurinkoisen brändi alkaa Turun seudulla olla jo niin vahva, että esimerkiksi Kaarinan kaupunki pyysi yritystä avaamaan kahvilan Kaarinan torin vierelle. Niin tapahtuikin viime keväänä.

Raision Myllyn alueelle Keittiömaailman viereen maaliskuussa avattava kahvila on jo Aurinkoisen yhdeksäs.

- Periaatteemme on pysyä puolen tunnin ajomatkan sisällä, jotta voimme myydä tekemämme tuotteet mahdollisimman tuoreina ja lämpiminä, Tapio Kirjonen kertoo.

Aurinkoisen tuotteet leivotaan käsityönä, minkä ansiosta taikinoista saadaan erilaisia kuin koneellisesti.

- Ihmiset arvostavat nykyään erilaista leipää, monet ovat jo kyllästyneet raakapakastevalmisteisiin. Delituotteiden lisäksi leipomotrendinä ovat nyt esimerkiksi siementen käyttö. Niitä ihmiset haluavat syödä terveellisyyden vuoksi, kertoo Tapion vaimo Heli Kirjonen.

Aurinkoinen aikoo jopa tuplata ruokamyyntinsä Raisioon tulevien tilojen voimin. Raisioon tulee 650 neliön tuotantotilojen lisäksi 350 neliön tilat lounaskahvilalle.

- Rakennuksen toiseen kerroksesta tehdään olohuonemainen niin, että siellä voi pitää myös palavereja ja yksityistilaisuuksia, Heli ja Tapio Kirjonen kertovat.

Kirjosia ei pelota, vaikka Myllystä löytyy jo useita ravintoloita.

- Sille alueelle on kaivattu paikkaa, josta saa ruokaa lounastunnilla nopeasti. Ostoskeskukseen tai Ikeaan sisälle meneminehän vie aina aikaa. Raision myymälämme viereen pääsee autolla ja sieltä saa myös annoksia mukaan, Kirjoset kertovat.

Uusia työpaikkoja Raision toimipiste tuo 7-8.

Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.