Turun kongressipalkinnon
sai professori Tapio Salmi

TS/Turun Sanomat / Kalle Ipatti<br />Europacat-kongressin tuominen Suomeen ja Turkuun eli ennen toteutumistaan professori Tapio Salmen unelmana kymmenen vuotta. Hän lupaili, että seuraavan kerran kongressi pyritään saamaan Turkuun vuonna 2013.
TS/Turun Sanomat / Kalle Ipatti
Europacat-kongressin tuominen Suomeen ja Turkuun eli ennen toteutumistaan professori Tapio Salmen unelmana kymmenen vuotta. Hän lupaili, että seuraavan kerran kongressi pyritään saamaan Turkuun vuonna 2013.

Jukka Vehmanen

Turun ensimmäinen kongressipalkinto luovutettiin keskiviikkona Åbo Akademin professorille Tapio Salmelle ja työryhmälle. Prosessikemian työryhmä toi Turkuun elokuussa Europacat VIII -katalyysikongressin, jonka osallistujamäärä oli kaikkien aikojen ennätys, 1 500 delegaattia.

Huipputason kongressiin osallistui väkeä kaikista maanosista. Luennoitsijoihin kuului kemian nobelisti R.H. Grubbs . Katalyysikongressi vei mm. 1 200 ihmistä purjehtimaan 13 aluksen saattueessa Loistokarille.

Kongressipalkinnon saa henkilö tai ryhmä, joka on tuonut merkittävän kongressin Turkuun tai muuten toiminnallaan oleellisesti edistänyt kongressialan hyvinvointia Turussa.

Kongressipalkinto on Kongressikivi, joka on painava kuutio punaista Taivassalon graniittia: kivi symboloi sitä, miten painava matkailuteko suuren kongressin tuominen Turkuun on.

Palkinnon jakanut Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen kertoi, että lisäksi kongressipalkinnon saaja saa käyttöönsä 3 000 euron arvoisen stipendin, joka on tarkoitettu käytettäväksi nuoren ja lahjakkaan tutkijan lähettämiseen oman alansa kansainväliseen kongressiin.