Ravintola Old Bank vaihtoi omistajaa

TS/Marttiina Sairanen<br />Baarimestari Petri Oksasen työnantaja vaihtuu lähiviikkoina, kun ravintola Old Bank siirtyy uudelle omistajalle. Ravintolan konsepti ja henkilökunta säilyvät entisinä, mutta tupakkalaki muuttaa Old Bankin täysin savuttomaksi kesäkuun alussa.
TS/Marttiina Sairanen
Baarimestari Petri Oksasen työnantaja vaihtuu lähiviikkoina, kun ravintola Old Bank siirtyy uudelle omistajalle. Ravintolan konsepti ja henkilökunta säilyvät entisinä, mutta tupakkalaki muuttaa Old Bankin täysin savuttomaksi kesäkuun alussa.

Timo Anttila

Turkulainen olutravintola Old Bank siirtyy uudelle omistajalle kuopiolaiselta Hallmanin perheyritykseltä. Ravintolan omistus vaihtuu Kari Uimosen ja Juha Seipäjärven perustaman uuden yhtiön haltuun lähiviikkoina.

Uimonen ja Seipäjärvi ovat Turussa tulleet tunnetuiksi yökerho Gigglin Marlinista, jonka he myivät Sedu Koskiselle viime kesänä.

Kari Uimosen mukaan Old Bankin konseptiin ja toimintaan ei tule muutoksia. 12-henkinen vakituinen henkilökunta ja kolme kiireapulaista jatkavat perustettavan yhtiön työntekijöinä.

- Old Bank on hyvä ravintola, jolla on hyvä henkilökunta. Ravintola täydentää hyvin meidän ravintolaketjuamme.

- Yökerhopuolelle emme voineet laajentua viime kesän kaupan yhteydessä sovittujen liiketoimintarajoitusten takia, hän sanoo.

Uimonen ja Seipäjärvi omistavat JKS-yhtiönsä kautta tällä kolme olutravintolaa Porvoossa, Joensuussa ja Kuopiossa. Neljäs, Gloria-niminen olutravintola on parhaillaan rakenteilla Ouluun.

Old Bank siirtyi Hallmanin omistukseen lähes yhdeksän vuotta sitten ravintolan perustajalta Jarkko Kovasiiveltä . Hallman Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Harri Mononen sanoo, että Old Bankin myynti liittyy ravintolayhtiön strategian muuttumiseen. Hallman keskittyy jatkossa ruoka- ja viihtymisravintoloihin, joissa ruoan myyminen muodostaa keskeisen osan liikevaihdosta.

- Strategian mukaisesti Turussakin on tarkoitus avata uusi viihtymisravintola, kun löydämme sopivan liikepaikan. Ravintola Harald jatkaa entiseen tapaan omistuksessamme ja myöhemmin tänä vuonna ketju laajenee kahdella uudella Harald-ravintolalla muualla Suomessa, Mononen kertoo.

Tupakkakielto ei pelota

Hänen mukaansa Old Bankia tavoitteli viisi ostajaa. Esimerkiksi kesäkuun alussa voimaan tuleva tupakkalaki ei vaikuttanut ostohalukkuuteen.

Myöskään ostaja Kari Uimonen ei pelkää ravintoloiden tupakointikieltoa.

- Tupakkakieltoja on muuallakin, kuten Irlannissa. Kokemukset osoittavat, että myynti voi lyhyeksi ajaksi laskea, mutta palautuu nopeasti ennalleen. Ravintolassa käyminen on sosiaalinen tapahtuma, jota kielto ei lopeta, hän uskoo.

Old Bankista tulee täysin savuton ravintola kesäkuun alussa.