Ranskan telakalla iloittiin tilauksesta

Turun Sanomat, Saint-Nazaire

Aker Yardsin Ranskan telakalla iloittiin torstaina uudesta risteilijätilauksesta. Saint-Nazairen telakan suurasiakas, italialainen ja Välimerellä liikennöivä MSC Cruises vahvisti optionsa neljänteen Musica-sarjan alukseen.

Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen (kok) Saint-Nazairen vierailun kanssa samaan päivään ajoittunut risteilijätilaus loi vahvan positiivisen vireen kaupunginjohtajien tapaamiselle.

Saint-Nazairen kaupunginjohtaja Joël Batteaux painotti uuden risteilijätilauksen tuovan lisää luottamusta laivanrakennukseen.

- Akerin Ranskan telakalla tilauskanta ulottuu nyt vuoteen 2010, iloitsi sopimusta solmimassa ollut Akerin Saint-Nazairen telakan toimitusjohtaja Jacques Hardelay.

Akerin Turun telakalla tilauskanta ulottuu vuoteen 2009.

MSC Cruisesin tilaama alus saa nimen MSC Magnifica. Tilauksen arvo on noin 410 miljoonaa euroa. Sopimus on vielä ehdollinen tilaajan rahoituksen osalta.

MSC Cruises on tuttu asiakas ranskalaisille, sillä yhtiölle luovutetaan Saint Nazairesta MSC Orchestra-alus jo huhtikuussa ja MSC Poesia vuonna 2008. Musica-sarjan alukset ovat 294 m pitkiä ja 32 m leveitä ja niihin mahtuu noin 2500 matkustajaa. Ensimmäinen sarjan aluksista on jo liikenteessä.

Torstaina julkistetun kaupan jälkeen Aker Yardsin risteilijät- ja autolautat -liiketoimintaryhmän tilauskannassa on kaikkiaan 21 alusta, joista 10 risteilyaluksia. Sopimusten arvo on lähes seitsemän miljardia euroa.