Toimitusjohtaja: Outokummun
kova tuloskunto jatkuu

Helsinki (STT)

Teräsyhtiö Outokummun tammi-maaliskuun tulos nousee toimitusjohtaja Juha Rantasen mukaan ainakin viime loka-joulukuun ennätystasolle tai jopa sitä korkeammaksi. Ruostumattoman teräksen markkinatilanne on jatkunut suotuisana, Rantanen sanoi Outokummun yhtiökokouksessa Helsingissä keskiviikkona.

- Ruostumattoman teräksen loppukysyntä jatkuu edelleen voimakkaana. Suoria toimituksia loppukäyttö- ja projektiasiakkaille on sovittu aina lokakuulle saakka, ja erikoistuotteita valmistavat tehtaat toimivat täydellä kapasiteetilla, Rantanen kertoi.

Jakelijat ostavat aiempaa varovaisemmin standardilaatuisia tuotteita, koska varastot ovat kasvaneet, markkinahinnat ovat korkealla ja Aasian-tuonti lisääntyy. Tehtaiden tilauskannat ovat siksi pienentyneet ja toimitusajat lyhentyneet. Standardilaatujen hinnat ovat laskeneet alkuvuoden ennätystasolta.

- Outokummun kilpailuasema on parantunut ja paranee edelleen. Luotan lujasti ruostumattoman teräksen pitkän aikavälin markkinakehitykseen, ja nykyisellä hyvällä perushintojen tasolla tuloskunto pysyy edelleen vahvana.