Tallinkin M/S Star aloittaa liikennöintinsä viikon myöhässä

Turun Sanomat

AS Tallink Gruppin Aker Yardsin Helsingin telakalta valmistumassa olevan M/S Starin liikenne alkaa viikkoa suunniteltua myöhemmin. Alun perin neitsytmatkan oli määrä olla ensi viikolla, mutta aluksen rakentamisessa ilmenneet viat viivästävät luovutuksen 12. huhtikuulle.

- Pääkoneessa ilmeni ongelmia merikokeessa ja teemme parhaillaan korjaustöitä. Tällaisten vikojen ilmeneminen ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, kun puhutaan teknisistä laitteista. Nyt teemme vain parhaamme, että liikennöinti saadaan aloitettua viikon sisällä, tiedotuspäällikkö Sinikka Railo  Aker Yardsilta selvittää.

Päämoottorin valmistaja on saksalainen Mann-konserni.

M/S Starille on kaavailtu kolmea edestakaista matkaa Tallinnan ja Helsingin välille päivittäin. Pääsiäisen ajaksi matkustsajia oli tiedossa jo nelisentuhatta, kertoo Tallink Siljan myynti- ja markkinointijohtaja Pekka J. Helin .

- Myöhästyminen ei tule kuitenkaan haittaamaan matkustusta. Siirräämme Superfast VIII:n korvaavaksi alukseksi reitillä jo liikennöivien Galaxyn ja Vana Tallinnin lisäksi, kunnes Star aloittaa liikenteensä.

Osa lähtöajoista voi kuitenkin väliaikaisesti muuttua jonkin verran korvaavan aluksen tullessa reitille. Mahdollisia taloudellisia tappioita Helin ei vielä osaa arvioida.

- Pystymme kuitenkin kuljettamaan kaikki halukkaat matkustajat. Suuresta laivastosta on etua tässä tapauksessa. Missään nimessä tämä ei ole mikään katastrofi, Helin vakuuttaa.