Scanfil
vahvistaa
syyte-
harkinnan

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil kiistää, että yritys ja sen johto olisivat syyllistyneet sisäpiiririkoksiin. Scanfil vahvistaa kuitenkin, että väitetyt rikokset ovat syyteharkinnassa.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että Scanfilin ja ohjelmistoyhtiö Liinoksen johtoa epäillään taloudellisista väärinkäytöksistä.

Sieviläisen Scanfilin mukaan yhtiön hallitusta ja toimitusjohtaja Veli Torvista on kuultu Rahoitustarkastuksen tekemän tutkintapyynnön perusteella. Kahta hallituksen jäsentä epäillään törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Toimitusjohtajaa on puolestaan kuultu epäiltynä tiedonantovelvollisuuden laiminlyönnistä.

Scanfilin mukaan väärinkäytösten väitetään tapahtuneen vuodenvaihteessa 2005-2006. Helsingin Sanomat kertoi, että kaksi hallituksen jäsentä myi Scanfiliä suurilla summilla vain muutamaa kuukautta ennen kuin yhtiö antoi tulosvaroituksen. Yhtiön osakkeen arvo putosi nopeasti 16 prosenttia.

Torvinen ilmoitti eroavansa Scanfilin toimitusjohtajan tehtävästä viime marraskuussa yhtiön annettua uuden tulosvaroituksen. Eroaan hän perusteli henkilökohtaisilla syillä. Hän on edelleen Scanfilin palveluksessa, kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa toukokuussa.

Scanfil kiistää epäilyt kokonaisuudessaan. Yhtiö väittää, että tiedottaminen on hoidettu huolella. Scanfil ei kommentoi asiaa enempää syyteharkinnan ollessa kesken.