Nokia ja Outokumpu painoivat

Matkapuhelinjätti Nokia ja metalliosaston Outokumpu painoivat Helsingin pörssiä tiistaina. Yleisindeksin luisu syveni iltasella, kun keskeiset jenkkipörssitkin avasivat laskevin kurssein.

Nokian osake heikkeni maltilliset 0,6 prosenttia 16,97 euron hintaan. Muutos menee normaalin heilunnan piikkiin, sillä markkinoilla ei kiertänyt yhtiöstä isoja uutisia saati mainittavia huhujakaan.

Euromääräisen vaihtolistan kakkosen Outokummun osake sen sijaan romahti roimat 4,0 prosenttia. Outokumpua vaihdettiin reilulla 90 miljoonalla eurolla ja Nokiaa 330 miljoonalla, kun pörssin kokonaisvaihto oli reilun miljardin luokkaa.

Teräsyhtiön miinukset olivat huomattavasti mittavammat kuin muiden metalliosaston yhtiöiden. Vaihdetuin konepajayhtiö Metso heikkeni 0,8 prosenttia, ja teräsyhtiö Rautaruukki taas plussasi 0,2 prosenttia.

Outokummun ohi päivän laskijoiden listalla meni vain settiosake QPR Software . Isommista yhtiöistä laskukymmenikössä olivat myös Keskon molemmat osakkeet, mutta niiden heikkeneminen selittyi osingon irtoamisella.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen kertoi yhtiökokoukselle, ettei aikakauslehtipaperin hintoihin ole saatu toivottuja korotuksia. Metsäyhtiön osake ei juuri tietoon reagoinut, sillä kurssi eteni pikkumyötäisessä pitkin päivää. Helsingin yleisindeksi sulkeutui 0,4 prosenttia pakkaselle pistelukuun 10 299. Pohjolan suuryhtiöillä oli myönteisempi päivä, sillä N40-indeksi plussasi 0,1 prosenttia lukuun 1 258.