Lännen Lähivakuutus teki ennätystuloksen

JORMA PIHLAVA

Lännen Lähivakuutuksen sijoitukset takoivat viime vuonna huipputuoton ja vakuutustoimintakin sujui onnekkaasti. Tilinpäätös näyttää ennätystulosta. Liikevoitto nousi kahteen miljoonaan euroon, mistä verojen ja muiden järjestelyjen jälkeen alimmankin viivan alle jäi 1,3 miljoonan euron voitto. Veroja yhdistys maksoi yli 400 000 euroa.

Toimitusjohtaja Jussi Seppälä lupaa, että asiakkaat hyötyvät hyvästä vuodesta.

- Vakuutusyhdistyksessä, jossa asiakkaat ovat myös omistajia, ei omistajien etua tarvitse erikseen miettiä. Me annamme kaikille koti- ja kaskovakuutusasiakkaillemme 20 prosentin alennuksen. Tämä tarkoittaa yhteensä noin miljoonan euron etua, yli 12 prosenttia maksutulosta.

Lännen Lähivakuutus kasvoi nykyiseen kokoonpanoonsa neljä vuotta sitten, kun Rauman Lähivakuutusyhdistys sulautettiin siihen.

Seppälä voi esitellä tätä onnistuneena esimerkkinä voimien yhdistämisestä: maksutulo kasvoi parin miljoonan euron verran ja samalla liikekulujen osuus niistä pieneni viitisen prosenttiyksikköä.

Finanssialan järjestelyt ovat myllertäneet alaa ja kiristäneet kilpailua. Lähivakuutusryhmä joutui uuteen tilanteeseen, kun vanha yhteistyökumppani OP-ryhmä löysi uuden partnerin. Nyt kavereita ovat säästöpankit.

Lännen Lähivakuutuksen maksutulo kasvoi viime vuonna runsaat kuusi prosenttia.

- Viime vuoden kasvumme ylitti alan keskimääräisen kas-vuprosentin, mitä voidaan pitää kohtuullisen hyvänä, kun ajatellaan voimakkaasti kiristynyt-

tä kilpailutilannetta, Seppälä toteaa.