Talous

Benefon lupailee uusia tuotteita

Timo Anttila

Paikannuslaitteen sisältäviä puhelimia valmistava Benefon lupaa laajentaa tuotevalikoimaansa. Salolaisyhtiö ilmoitti tiistaina, että äskettäin myyntiin tullut gsm-puhelimen ja gps-paikantimen sisältävä Twig Discovery -laite saa seurakseen paikanninominaisuuksiltaan uuden mallin. Sen pitäisi tulla kauppoihin ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Tämän lisäksi Benefon kertoi valmistautuvansa siirtymään kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelintekniikkaan. Yhtiö on kehittelemässä paikantimen ja 3G-puhelimen sisältävää laitetta, joka olisi samalla kertaa pienikokoinen, mutta suurella korkearesoluutionäytöllä varustettu. Yhdistelmä on tarkoitus saada aikaan luopumalla perinteisestä puhelinnäppäimistöstä ja korvaamalla se kosketusnäytöllä.

3G-paikannuspuhelimen kauppoihin tulemisesta Benefon ei sano mitään. Se onkin ehkä parempi, sillä Benefonin aikataulut ovat olleet yhtä pitäviä kuin naantalilaisen kalastajan verkot. Lokakuussa kauppoihin tullut Twig Discovery oli yhtiön ensimmäinen uusi puhelin moneen vuoteen ja sen saaminen sarjatuotantoasteelle kesti luvattoman kauan. Alunperin Twigin piti tulla myyntiin jo viime keväänä.

Uutuuksiakin akuutimpi asia Benefonille on rahojen riittäminen. Twig Discoveryn myöhästyminen tyhjensi yhtiön kassaa sen verran, että yhtiö on joutunut antamaan tulosvaroituksia pitkin vuotta. Vielä keväällä yhtiö sanoi pyrkivänsä 60 miljoonan euron myyntiin, mutta vuoden puoleen väliin mennessä sitä oli kertynyt ainoastaan 3,2 miljoonaa euroa, eikä Twigistä tullut tuloja vuoden kolmannella neljännekselläkään.

Benefon julkistaa heinä-syyskuun tuloksensa tämän viikon perjantaina. Silloin myös selvinnee, mistä yhtiö aikoo löytää rahat uusiin tuotteisiinsa.