Ruokavaraston muodonmuutos
Siwoiksi alkoi Turun alueella

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Koiraparkkikyltti seinään ja Ruokavarastosta Siwaksi muuttunut kauppa on valmiina ottamaan vastaan asiakkaansa. Rauli Mäntylän poratessa ja Juha Iltasen avustaessa Raili Karlsson (oik.) odottelee, että kello tulisi kymmenen.
TS/Ari-Matti Ruuska
Koiraparkkikyltti seinään ja Ruokavarastosta Siwaksi muuttunut kauppa on valmiina ottamaan vastaan asiakkaansa. Rauli Mäntylän poratessa ja Juha Iltasen avustaessa Raili Karlsson (oik.) odottelee, että kello tulisi kymmenen.

LIISA ENKVIST

Ruokavarasto-ketjun muuttaminen Siwoiksi alkoi eilen Turussa Yliopistonkadulla. Yhteensä Turun seudulla uudet Siwa- tai Valintalo

-kyltit saa 45 Ruokavarastoa. Muutos saadaan valmiiksi ensi kevääseen mennessä. Samalla siirtyy ainoan turkulaisen päivittäistavaraketjun Ruokavaraston nimi osaksi historiaa.

Hiljattain päätetyssä Tradekan ja Wihurin päivittäistavarakauppojen yhteen sulautumisessa häviävät myös Sestot ja Etujätit, jotka muuttuvat Valintataloiksi ja Euromarketeiksi.

Yhteensä nimeä vaihtaa Turun seudulla 95 kauppaa. Tradekan mukaan Turun seudulta myös häviää korkeintaan neljä kauppaa.

Yliopistonkadun liikkeessä on kylttien ja ikkunateippien lisäksi vaihtunut osittain myös valikoima. Aluejohtaja Jarmo Laihon mukaan esimerkiksi pakastevalikoima on laajempi kuin Ruokavarastoissa. Toisaalta käyttötavarapuoli on pikkuisen pienempi.

- Me räätälöimme uudessa konseptissamme valikoimiamme ympäristön mukaan, eli otamme huomioon, asuuko alueella sinkkuja vai lapsiperheitä, Laiho kertoo.

Siwojen sortimentti eli tuotteiden määrä on noin 3000-4000 välissä. Laihon mukaan Siwa tarjoaa edelleen päivittäistarvikkeita arkeen.

Tärkeimmät kilpailuvaltit ovat läheisyys ja hintataso. Tänään avatun Siwan pahimmat kilpailijat löytyvät läheltä ja tottelevat nimiä Spar ja Sale.

Yliopistonkadulla koko henkilökunta jatkoi Tradekan palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Laiho vakuuttaa, että näin tulee olemaan myös muissa tapauksissa.

Ruokavaraston tähänastinen ylläpitäjä, Wihurin tytäryhtiö Ruokamarkkinat Oy sen sijaan käy parhaillaan yt-neuvotteluja 70-henkisen hallinto-organisaationsa kanssa.

Ainoa turkulainen ruokakauppaketju

Ruokamarkkinat sai alkunsa vuonna 1970, kun turkulaisliikemiehet Jarkko Koli ja Jaakko Kurila avasivat ensimmäiset Ruokamarkkinat-liikkeet. Täyden palvelun päivittäistavarakaupat saivat rinnalleen Ruokavarasto-myymälät vuonna 1982. Kyseessä olivat Turun ensimmäiset laatikkomyymälät.

Viimeinen Ruokamarkkinat-kauppa suljettiin Petreliuksessa 1989. Ruokavarastot olivat silloin jo kasvaneet ulos laatikkomyymälä -konseptistaan. Wihurille Ruokavarasto-kaupat siirtyivät 1988.

Wihuri-kaupallaan Suomen päivittäistavarakaupan kolmanneksi kiilannut Tradeka ilmoittaa olevansa lähikaupan markkinajohtaja 33 prosentin osuudellaan. Syksyn aikana Siwojen lukumäärä kohoaa Suomessa 500:aan.

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Toni Kuokkanen ja Vanda pitävät Siwan valikoimia riittävinä.
TS/Ari-Matti Ruuska
Toni Kuokkanen ja Vanda pitävät Siwan valikoimia riittävinä.
Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.