Talous

Hesburgerin hotelli avaa ovensa maaliskuussa

Hesburgerin autopesula ja hotelli valmistuvat linja-autoaseman kupeessa toimivan hampurilaisravintolan yhteyteen.
Hesburgerin autopesula ja hotelli valmistuvat linja-autoaseman kupeessa toimivan hampurilaisravintolan yhteyteen.

VEIJO HYVÖNEN

Suomen suurimman hampurilaisravintolaketjun, turkulaisen Hesburgerin toiminta laajenee jälleen uusille urille. Turun linja-autoaseman kupeessa toimivan ravintolan yhteyteen valmistuu autopesula ja hotelli.

Autopesulan pitäisi aloittaa toimintansa vielä tämän vuoden aikana ja hotellin ensi vuoden maaliskuussa.

- Hotellin tilat piti alun perin vuokrata toimistokäyttöön, mutta Turussa on runsaasti tyhjää toimistotilaa tarjolla. Tästä saimme idean edullisen hintaluokan hotellin perustamiseen, sanoo Hesburgeria hallinnoivan Burger-Inin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela .

Bed&breakfast -tyyppiseen hotelliin tulee 15 huonetta ja 55 vuodepaikkaa. Hotelli sopii Salmelan mukaan hyvin muun muassa Turussa vierailevien perheiden ja urheiluseurojen käyttöön.

- Hotellin vastaanotto ja aamiaistarjoilu ovat hampurilaisravintolassa, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Lisäksi meillä on tarjota parkkipaikka jokaiselle hotellin asiakkaalle. Huoneet ovat laadukkaita, sillä kiinteistöön tehdään täydellinen remontti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Salmelalla on vankkaa kokemusta majoitustoiminnasta. Hän oli yksi kylpylähotelli Caribian perustajista. Turkulaisomistajat myivät Caribian liiketoiminnan Holiday Club Finlandille marraskuun alussa.

- Hotellin pitäminen Turussa ei ole helppoa. Käyttöasteet täällä ovat muuta maata alhaisemmat.

Autopesulaketju laajenee

Hese ei Salmelan mukaan ole laajentumassa hotelliketjuksi. Sen sijaan hän lupaa avata uusia autopesuloita, jos sopivia vapaita tontteja löytyy.

- Samalta tiskiltä voi ostaa hampurilaisen ja autonpesun. Asiakas voi ajaa pesukadulle syömään hampurilaistaan, samalla kun autoa pestään, Salmela kertoo innostuneena.

Salmelan mukaan Hesen pesukadulle tulevat Suomen nykyaikaisimmat pesulaitteet. Pesun voi halutessaan maksaa myös automaattiin luotto- tai Hesen kanta-asiakaskortilla.

- Hesen kanta-asiakkaat saavat autonpesusta huomattavia alennuksia.

Hintakilpailu nakertaa ruokamyyntiä

Hesburger on kaupannut myös omia matkapuhelinliittymiään. Hese-liittymä on toteutettu yhteistyössä Saunalahden kanssa ja se käyttää Soneran verkkoa.

- Kauppa on käynyt hyvin. Ei tämä kovin kannattavaa liiketoimintaa ole halpojen puheluhintojen takia. Enemmänkin tämä on palvelua hyville kanta-asiakkaille, Heikki Salmela selvittää.

Salmela uskoo, että vuoden päästä Hese-liittymiä on käytössä noin 20 000.

Hesburgerin suurin laajennus tapahtui vuonna 2002, kun ketju osti kilpailijansa Carrolsin Keskolta. Suurinvestointi näkyy ketjun kannattavuudessa: nettotulos jäi viime vuonna pakkasen puolelle. Myös hampurilaisketjujen välinen hintasota nakertaa katteita.

- Tänä vuonna päästään plussan puolelle, mistä pitää kiittää henkilökuntaamme, joka on jaksanut ahertaa. Myöskään nykyinen älytön hintakilpailu ei voi jatkua loputtomiin, Salmela arvioi.