Talous

Veljekset Toni (vas.) ja Sami Jalo ovat vauhdilla kasvattamassa turkulaisesta nosturiautofirmasta maailman suurimpiin kuuluvaa alan yritystä yhteistyössä tanskalaisen nosturiautoyrityksen kanssa,
Näyttävässä julkisivussa on merellisiä vaikutteita.
Business Finlandin järjestämässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä vetyinvestointia oli julkistamassa muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Arkistokuva.
Turkulaisille tekoälyn käytön pitäisi näkyä esimerkiksi siten, että kaupungin päätöksenteot nopeutuvat.
Nanso avaa juhannuksen jälkeen myymälän Turun keskustassa.
Pääkirjoituskuva
Ove'sin perustaja Timo Olin ja toimitusjohtaja Marko Edfelt esittelivät edellisen kaupan yhteydessä Porscheja. Nyt yritys kävi taas yrityskaupoilla.
Vuonna 2019 perustetun Aura-Rakennuksen toimitusjohtajana on alusta saakka toiminut Mikko Kilpi.
Toimitusjohtaja Olli Santalahti, toiminnanjohtaja Varpu Allenius sekä vastikään SM-hopeaa voittanut Miika ”Migi” Hurnanen ovat Tanssikoulu Å:n kantavia voimia.
Ahola Transportin toimitusjohtaja Åke Nyblom kertoo, että he analysoivat tarkasti renkaista saamansa tiedot. Järjestelmän kehittäneen Goodyearin kehityshankkeista vastaavan johtajan mukaan Naantalin tarkastuspiste on ensimmäinen Suomessa.
Tämän vuoden syksyllä ja talvella ruuan hinnan arvioidaan kääntyvän laskuun myös vuositasolla. Esimerkiksi huhtikuussa ruuan hinnannousu oli 13,7 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, vaikka maaliskuusta laskua olikin 1,2 prosenttia.
Lähitapiola on vuodesta 2015 testannut tietoturvallisuuttaan hakkereille suunnatulla Hack Day -tapahtumalla. Arkistokuvassa hakkeritiimit etsivät tietoturva-aukkoja yhtiön henkilöstön tietojärjestelmästä vuonna 2015.
Suomeen rakennetaan suuri määrä uusia tuulivoimaloita lähivuosina. Arkistokuva.
Viime vuosina työvoiman kysyntä on ollut Varsinais-Suomessa poikkeuksellisen vilkasta. Lähes kaikilla aloilla osaajia on haettu enemmän kuin edellisinä vuosina. Eniten työpaikkoja on ollut auki hoitosektorilla, jossa kysyntä nousi 8 prosenttia vuoden takaisesta.
Ulla Suur-Inkeroinen, Juuso Enala ja Tatu Koivu viihtyvät Hansdotterin uudessa toimistossa.
Medicortexin toimitusjohtaja ja perustaja Adrian Harel (vas.) sekä tutkimusjohtaja Lasse Välimaa sanovat, että yhtiön rahoitus koostuu pienistä puroista.
Pukkila toimi pitkään Turun Pitkämäessä, jossa nyt rakennetaan asuntoja. Laattapiste osti yrityksen loppuvuodesta, ja nyt Raision toimipiste sulkeutuu ja muuttaa toimintonsa Paalupaikalle.
Anniina Parkkari (vas.) ja Sofia Laiti tekivät maanantaina viimeisiä järjestelyjä uudessa Raision myymälässä.
Turun tiedepuiston rakentaminen sai alkunsa vuosina 1987-1989 valmistuneista Datacityn ensimmäisestä ja toisesta osasta. Nyt alueella on toimitiloja noin 250 000 neliötä.