Kunnallispoliitikon epäselvyydet

Sdp:n varavaltuutetun Al Chibibin laittomuudet saaneet jatkua vuosia

Hyväntekijän mainetta nauttineen vaikuttajan salattu puoli paljastui. Tullin mukaan Al Chibibiä epäillään veropetoksista ja tupakkatuoterikkomuksista. Lisäksi asiakirjojen kätköistä löytyi elintarvikelain rikkomuksia, virkamiesten uhkailua ja jopa pommiuhkaus.

Ahmed Al Chibibin nykyinen myymälä Keidas sijaitsee Varissuon liikekeskuksen vieressä Tornikartiossa Kelan vieressä. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.
Ahmed Al Chibibin nykyinen myymälä Keidas sijaitsee Varissuon liikekeskuksen vieressä Tornikartiossa Kelan vieressä. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.
Esko Pihkala

Sdp:n moninkertaista vaaliehdokasta, Turun varakaupunginvaltuutettua Ahmed Al Chibibiä epäillään veropetoksista ja tupakkatuoterikkomuksista.

Tulli vahvistaa tutkivansa kahta erillistä tapahtumaa, joissa molemmissa Al Chibibin epäillään tuoneen maahan laittomasti tupakkaa.

Ensin Al Chibib jäi Varissuolla omassa liikkeessään kaupungin ympäristöterveydenhuollon tarkastuksessa kiinni raakatupakan luvattomasta myynnistä viime vuoden lopulla. Heti perään joulukuussa hän jäi ulkomailta Suomeen palatessaan tullin haaviin kyydissään merkittävä määrä vesipiipputupakkaa.

Tulliviranomaisten antaman arvion mukaan veropetoksen tunnusmerkistö täyttyy selvästi ainakin jälkimmäisen tapauksen kohdalla.

Kaupungin asiakirjoista päätellen Al Chibibin kuvatun kaltainen laiton toiminta on saattanut jatkua jo vuosikausia, sillä hän jäi kaupungin terveystarkastajille luvattomasta tupakanmyynnistä kiinni ensimmäisen kerran jo marraskuussa 2010 välttyen silloin kuitenkin seurauksilta.

Vuonna 2009 Vuoden uusturkulaiseksi valittu Ahmed Al Chibib on nauttinut tähän asti hyväntekijän mainetta. Hän on kertonut paikallisessa mediassa laveasti muun muassa hyväntekeväisyysprojekteistaan synnyinmaansa Irakin lasten auttamiseksi.

Viranomaisdokumenteissa esiintyy kuitenkin varsin toisenlainen Al Chibib.

Al Chibibillä on ollut elintarvikealalla monia yritysvirityksiä vuodesta 2009 alkaen joko omissa tai lähipiiriläistensä nimissä. Al Chibib kuitenkin tuntuu ajautuvan viranomaisongelmiin mihin hän ikinä ryhtyykään, sillä hänelle on tyypillistä jättää harjoittamastaan liiketoiminnasta valvontaviranomaisille lain vaatimat ilmoitukset tekemättä.

Kesäkuussa 2010 Al Chibib perusti Varissuon liikekeskukseen elintarvikemyymälän nimeltä Idän Basaari.

Myymälässä oli alusta lähtien niin isoja puutteita muun muassa lihan käsittely- ja säilytystilojen hygieniassa sekä elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkinnöissä, että ympäristöterveydenhuolto sulki liikkeen toistaiseksi jo marraskuussa 2010. Sulkemispäätökseen epäilemättä vaikutti se, että juuri tässä yhteydessä Al Chibib jäi kiinni nikotiinia sisältäneen makutupakan luvattomasta myynnistä ensimmäisen kerran.

Viikkoa myöhemmin Basaari oli taas toiminnassa.

Al Chibib oli tehnyt myymälässään parannuksia, minkä seurauksena ympäristöterveydenhuolto päätti antaa Basaarille luvan avata ovensa uudelleen sillä ehdolla, että Al Chibib korjaa loputkin pahimmista puutteista. Samalla häntä kuitenkin jyrkästi kiellettiin pakkaamasta elintarvikkeita tai käsittelemästä pakkaamatonta lihaa Idän Basaarin tiloissa jatkossa.

Kuvakooste Al Chibibin tarkastuspöytäkirjasta
Kuvakooste Al Chibibin tarkastuspöytäkirjasta

Toimilla ei ollut toivottua vaikutusta.

Tarkastuspöytäkirjojen mukaan Al Chibib rikkoi marraskuuta 2010 seuranneen puolentoista vuoden ajanjaksolla jälleen lukemattomia elintarvikelain säädöksiä samalla Idän Basaarin toiminimellä operoiden.

Suoraa seurausta tästä tai ei, syyskuussa 2011 Basaariin täytyi tehdä tarkastuskäynti asiakkailta tulleiden ruokamyrkytysepäilyjen takia. Valituksen jättäneet ihmiset ohjattiin terveyskeskukseen salmonellatesteihin, Basaari jatkoi toimintaansa.

Herää kysymys, miksi kaupungin ympäristöterveydenhuolto ei tänä ajanjaksona tehnyt kuten oli jo kerran aiemmin tehnyt eli sulkenut Al Chibibin myymälää. Asiakirjojen perusteella terveystarkastajille oli valjennut viimeistään vuoteen 2012 tullessa, että pakkaamattoman lihan käsittely oli Basaarissa jatkunut kielloista huolimatta.

Turun Sanomien tietojen mukaan Turun Sdp:n vahva mies, sosiaali- ja terveyslautakunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf on jossain kohtaa tätä tapahtumaketjua käynyt yhdessä Al Chibibin kanssa ympäristöterveydenhuollon johtajan Liisa Palmun toimistolla keskustelemassa Al Chibibin ongelmista ympäristöterveydenhuollon kanssa.

Palmu on Turun Sanomille kiistänyt, että häntä olisi koskaan esimerkiksi poliittisesti painostettu tai ohjeistettu asiassa.

Joulukuussa 2011 ympäristöterveydenhuolto asetti Basaarille 10 000 euron uhkasakon ja antoi Al Chibibille kolme kuukautta aikaa laittaa myynnissä olevien tuotteiden pakkausmerkinnät kuntoon. Terveystarkastajan arvion mukaan 80 prosenttia tuotteista oli ilman asianmukaisia pakkausmerkintöjä.

Kun terveystarkastajat helmikuussa 2012 olivat panemassa uhkasakkoa täytäntöön, Al Chibib ilmoitti sen olevan turhaa, koska Idän Basaari oli tehnyt konkurssin. Tiloissa oli nyt Al Chibibin alivuokralaisena uusi toimija, Basaari Market Turku Oy, joka oli rekisteröity Al Chibibin äidin miesystävän nimiin.

Uhkasakosta luovuttiin, ja näin elintarvikelain nojalla elintarvikelain vastainen toiminta sai jatkua ikään kuin puhtaalta pöydältä.

Basaari Market Turku Oy jatkoi toimintaansa Idän Basaarin entisissä tiloissa tammikuuhun 2013 asti Ahmed Al Chibibin toimiessa yrityksen ”edustajana”.

Terveystarkastajan raportin mukaan arviolta 80 prosenttia tuotteista oli edelleen ilman lain vaatimia pakkausmerkintöjä.

Tämä kissa ja hiiri -leikki on jatkunut Al Chibibin ja ympäristöterveydenhuollon välillä jo vuosia.

Terveystarkastajien turhautuneisuus paistaa tarkastusraporttien sivuille asti. Tarkastuspöytäkirja huhtikuulta 2012 päättyy kirjaukseen, jonka mukaan ”Basaari Market Turun työntekijät pitävät viranomaisia pilkkanaan kaikella toiminnallaan, eivätkä suostu toimimaan lain edellyttämällä tavalla.”

Kaiken seurauksena Al Chibibin ja terveystarkastajien välillä on ollut rajuakin kitkaa.

Huhtikuussa 2012 terveystarkastajat alkoivat tarkastuskäynnillään liimata ilman pakkausmerkintöjä olleisiin tuotteisiin myyntikieltotarroja, jotka Al Chibibin työntekijät tarkastajien perässä kulkien välittömästi repivät pois. Terveystarkastajat joutuivat hälyttämään turvakseen poliisin, sillä Al Chibibin työntekijät olivat alkaneet myös uhkailla heitä.

Tämä ei ollut suinkaan ainoa kerta, jolloin kaupungin virkamiehet ovat kokeneet olleensa uhattuja Al Chibibin kanssa asioidessaan. Al Chibib tuntuu herättävän monissa voimakasta pelkoa.

Turun Sanomien tietojen mukaan kaupungin ympäristöterveydenhuolto päätti aikanaan tiukentaa jopa turvakäytäntöjään Al Chibibin takia. Tämä johtui siitä, että hän oli tehnyt ympäristöterveydenhuoltoon pommiuhkauksen. Uhkaus mainitaan kaupungin julkisessa asiakirjassa.

Viime vuoden syyskuusta lähtien aivan Varissuon liikekeskuksen vieressä Asunto Oy Tornikartiossa on ollut myymälä nimeltä Keidas.

Al Chibib esiintyy Keitaan edustajana yrityksen omistajalta saamallaan valtakirjalla. Yritysrekisterissä Keidas on nimellä Turun Vihannestukku, jonka omistaa rekisterin mukaan Jonas Heinonen. Turun Sanomien tietojen mukaan ympäristöterveydenhuollon virkamiehet eivät ole koskaan onnistuneet tavoittamaan Heinosta, joka asuu tällä hetkellä ilmeisesti Australiassa. Turun Vihannestukun elintarvikehuoneistoilmoitukseen merkitty Heinosen puhelinnumero ei ole käytössä.

Turun Sanomien tietojen mukaan Al Chibib on jäänyt Keitaassa kiinni luvattomasta tupakanmyynnistä useita kertoja. Tulli on vahvistanut, että näin on tapahtunut ainakin kerran.

Kaupungin ympäristöterveydenhuolto ei Turun Sanomien tekemästä tietopyynnöstä huolimatta koskaan lähettänyt asiakirjoja, joista Keidasta koskevat laittomuudet olisi voinut todentaa.

Ahmed Al Chibibin ympärillä vuosia jatkunut sirkus on jo horjuttanut monen turkulaisen uskoa kaupungin viranomaisiin ja päättäjiin.

Turun Sanomien tietojen mukaan ympäristöterveydenhuolto on saanut kaupunkilaisilta valituksia Al Chibibin liiketoiminnasta viikottain. Asiakirjassa huhtikuulta 2012 todetaan, että Basaari Market Turusta oli tullut ”viime kuukautena lähes 25 asiakasvalitusta.”

Pienen kyselykierroksen perusteella Al Chibibin omavaltaisuus herättää ärtymystä ja ihmetystä myös Varissuon liikekeskuksessa työskentelevissä ja asioivissa ihmisissä. Viranomaisten vuosia jatkunut voimattomuus Al Chibibin laittomuuksien edessä on johtanut tilanteeseen, jossa hänen huhutaan olevan poliittisessa suojeluksessa.

Kysymys monen huulilla on, miksi Al Chibibiä eivät näytä koskevan samat säännöt kuin kaikkia muita.

”Basaari Market Turun työntekijät pitävät
viranomaisia
pilkkanaan kaikella toiminnallaan, eivätkä suostu toimimaan lain edellyttämällä tavalla.”
Terveystarkastajien
tarkastuspöytäkirja
huhtikuulta 2012

Lue myös

Kirjoita uusi viestiViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

JepJep
Kyl toi on voinut vain toimia SDP:n avulla. Kuka muu tahansa olisi istunut oikeudessa ja menettänyt liiketoimintalupansa.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: JepJep
Ei ole SDP:llä niin suurta valtaa, herra on vaan ilmeisen hyvä puhumaan ja lupailemaan kaikenlaista!!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
säännöt eivä koske, koska
rasismi!
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: säännöt eivä koske, koska
Säännöt eivät koske, koska demari.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: säännöt eivä koske, koska
Tämähän on sama tyyppi joka heilutteli menneinä vuosina rasismikorttia aina kun asiat eivät menneet kuten hän halusi.
Tuskinpa ovat otteet muuksi muuttuneet, epäilen virkamiestenkin jo saaneen siitä osansa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: säännöt eivä koske, koska
Säännöt eivät koske, koska työnantaja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: säännöt eivä koske, koska
Voisiko oikeasti olla niin, että hänen toimiinsa ei ole uskallettu viranomaisten puolelta puuttua voimakkaasti, koska on pelätty rasistiksi leimautumista?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Demarit ja laki
Hyvä demarit, kymmenen pistettä! Onneksi ei kuitenkaan vihapuhetta esiintynyt missään vaiheessa, sillä se on rikoksista pahin mahdollinen. Puoluejohdon pitää nyt tuomita tämä ja sanoutua irti tuollaisesta toiminnasta.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Demarit ja laki
Miksi ihmeessä Antti Rinne, joka on juuri itsekin tuomittu oikeudessa, tuomitsisi samantyyppisen henkilön toiminnan?

Miettikää, ihmiset, keitä äänestätte vaaleissa!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Demarit ja laki
"EsaL" on nyt ihan väärässä Antti Rinnettä nimitellessään, Rinne toimi Ay- lliikkeessä ja kysymys oli yhdestä lakkotoimesta eikä jatkuvasta lainrikkomisesta.
Mutta jos haluaan tällä asialla SDP:tä mustata niin silloin kirjoittaa juurikin noin??!
AL Chibib on yksityishenkilönä toiminut väärin yrityksissään ,mikä on tuomittavaa, mutta sitä ei voi eikä pidä liittää SDP:n nimeen eikä toimintaan.
Sen lisäksi kaikista puolueista pulpahtelee aika ajoin esiin yksilöitä joiden tekoset eivät ole ihan ok. Eikös vain??
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Demarit ja laki
Onneli siis ei halua että persut leimataan siitä mitä jotkut heistä kirjoittelevat ja sanovat.
Soppiiko tuota epäillä?
Taidat leimata kaikki maan persut äänestäjiään myöten heti.

Minä leimaan kaikkien puolueiden väen tasa-arvoisesti. Arvaan ettei sinun mielestäsi tarvi noudattaa tasa-arvoa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: ei enää ääntä kennellekään.
Kannatan tasaarvoa ehdottomasti!
En myöskään leimaa kaikkia persuja tai ennenkaikkea en heitä äänestäneitä,jonkun yksittäisen kohkaajan perusteella!

Mutta miten tämä liittyy Al Chibib/SDP yhdistelmään??
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Demari?
Al Chibibhän on oikea oikeistoliberaalien sankari, joka ei välittänyt paapomisyhteiskunnan liian tarkoista säännöistä, vaan karsi itse turhaa byrokratiaa ja valvomista omin kätösin.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Demari?
Aivan niin, täyttä kokoomusainesta
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaus kysymykseen miksi
Miksi ko. henkilöä ei koske samat säännöt kuin muilla???

Ihan yksinkertaista, SDP:n jäsenkirja ja vahva tuki sekä suojelu puolueelta, säännöistä viis. Muistellaan vaikka aikaa kun Turun SDP hoiti tarjoilupuolta Ruisrock'ssa, kirjanpidossa oli "klappia" vuosikymmenet.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Vastaus kysymykseen miksi
Samat oli rokkaajat ja ainakin yksi sai suojatyöpaikan ammattiliittojen asumispalveluja tarjoavasta rahantekokoneesta, jossa teki myös filunkia veronmaksajien piikkiin. Ja varissuolaisista osa tietää, että ei Ahmediakaan yhteiset säännöt 90-luvulla(kaan) kiinnostaneet.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Vastaus kysymykseen miksi
Kyllä niitä kriminaaleja löytyy joka puolueesta. Ja kautta aikain. Kokoomuksestakin tulee pari mieleen ja ihan valtakunnan tasolla.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Vastaus kysymykseen miksi
No mutta perssuomalaisissa on eniten rikoksiin syyllistyneitä
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Vastaus kysymykseen miksi
No mutta,,,Stalin ja Hitler ne vasta rötös miehiä olikin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kiitoksia
Hyvin harvoin suomalaisessa tapaa sellaista tutkivaa journalismia missä käydään poliittisessa suojeluksessa olevien talousrikollisten kimppuun. Mutta nyt tuli poikkeus.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Erinomainen kannanotto Matilta. Sitä kannattaa kehua vielä
parilla lisärivillä. Hyvä TS.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Totta. Yleensä näissä nillittää itse aiheesta (eli laittomuuksista), mutta hyvän jutun TS on tehnyt.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Nyt tässä kyllä käydään puolueen kimppuun pikkurikollisen avulla. Toivottavasti varavaltuutettu tekee pian johtopäätöksensä ja eroaa toimestaan sekä puolueesta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Mä, eiköhän niiden johtopäätösten paikka olisi ollut puolueessa, ja jo ajat sitten. Kyse ei ole sinänsä mistään "pikkurikollisesta", sillä kaveri on saanut harjoittaa laittomuuksiaan vuosien ajan, ja puolue on sulkenut siltä silmänsä. Että vähän isompi vyyhti tässä on perattavana.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Näillä toimilla vaan ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa, että hän on SDP:n varavaltuutettu.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Yötaivas: Mutta kun niillä on. Hänhän on rahdannut puolueen vaikuttajia mukaansa valitusretkilleen ympäristötoimeen. Kyllähän jokaisessa uutisessa muistetaan isoon ääneen muistuttaa, että kyseessä on SDP:n varavaltuutettu ja "moninkertainen kunnallisvaaliehdokas". Se, että poliisi on otettu kuvioon mukaan vasta lähes vuosikymmenen perseilyn jälkeen kertoo jo jotain siitä vaikutusvallasta, jota jätkän kilpenä on ollut.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: kiitoksia
Tuo demarisakki pitäisi kaikki potkia pihalle ja valita uudet henkilöt tilalle.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
poliittinen uutinen
Onpa korostetun voimakkaasti tuotu puoluekanta esille uutisessa. Puhumattakaan palstatilasta. Taitaa sdpn viimeisin gallup- menestys häiritä joitakuita. Palstatilalla mitaten vakavuudeltaan rinnastuu G1 osaston uutisointiin. Onko Chibibin epäilyt viranomaistoiminnan tasapuolisuudesta ainakin osaksi tosia. On nimittäin sen verran politisoitu uutinen, vaikkei politiikalla asian kanssa ole mitään tekemistä. TSn sitoutumattomuus arveluttaa.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: poliittinen uutinen
Sama on näköjään sointi kuten terroris issa, ei mitään tekoa islamin kanssa.
Taidat olla se koira johon osui kalikka.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: poliittinen uutinen
Mika, etteikö politiikalla muka ole asian kanssa tekemistä? Siksikö, kun kummisetänä on häärinyt "oikean" puolueen mies? Tosin Chibib sanoi suoraan, että hän on ollut yhteyksissä moniin "isoihin" poliitikkoihin ja Rosenlöf myönsi omalta kohdaltaan asian.


TS:lle täydet pisteet siitä, että nostaa rohkeasti esille asioita, vaikka kulisseissa ovat häärineet "Isot" poliitikot. Tämänkaltainen "kummisetätoiminta" ei todellakaan kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan enkä ymmärrä, että kukaan voi hyväksyä tällaisilta laittomuuksilta silmien sulkemista, kannattaapa mitä puoluetta hyvänsä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: poliittinen uutinen
Kyllä lainkiemuroissa voi joskus tarvita apua kokeneemmilta, mutta jos ei osaa ottaa apua vastaan ja sitten rikkoo lakia - niin on kyllä itse vastussa tästä. Ei ne, jotka ovat yrittäneet auttaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: poliittinen uutinen
Miten niin korostetun voimakkaasti? Hän on SDP: mandaatilla ja huomattavien vaaliavustuksien tuella ollut useissa vaaleissa ehdokkaana. Ja arvatkaa miksi? Siksi, että puolueessa tiedettiin, että hänen vanavedessään sataa ääniä laariin, kuten kävikin. Eli ei kannata tappaa lypsävää lehmää!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Laki on sama kaikille.
"vuosia jatkunut sirkus on jo horjuttanut monen turkulaisen uskoa kaupungin viranomaisiin ja päättäjiin."

Turun viranomaiset ja päättäjät ovat itse toiminnallaan saavuttaneet maineensa.

Laki on sama kaikille. Paitsi jos kuuluu hyväveliverkostoon.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Laki on sama kaikille.
Kyllä tässä viimeiaikoina on näyttänyt siltä ettei laki suinkaan ole sama kaikille. Melkoisia myönnytyksiä tehdään eri syistä. Osa ihmisistä on tasa-arvoisempia kuin toiset.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hyvästi J.R., go back to Dallas
Kummisetä tosiaan... Demarit ovat suurin syöpä Turun toiminnassa tai pikemminkin kuppauksessa.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Hyvästi J.R., go back to Dallas
Voi hyvät hyssykät sentään kun on saatu kiva likasanko käyttöön jolla SDP:tä halvennetaan, vaikka yksityishenkilön rikkomuksista on kyse!
Tarkoituksenhakuista!
Mitään ei todistettu, poliisi tutkii jotain, moniilmeinen juttu!?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: poliittinen uutinen
Joku Al Chibibin selustaa on turvannut. Helposti sitä ajattelee että oman puolueen väki.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Vast: poliittinen uutinen
Olisi mille tahansa puolueelle järjenvastaista taustalla turvata epämääräistä toimintaa ja vielä noinkin kaun.
En usko että demarivaikuttajien rooli on ollut se mistä heitä nyt näissä loanheitoissa syytetään!
Odottettaisko tutkinnan tuloksia ja sitten taas kilvan kirjoitellaan!?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Vast: poliittinen uutinen
"Mummeli". Ei tämä ole mikään uskon asia. Toivottavasti asia tutkitaan ja kaikki kivetä käännetään. Totuus esiin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.