Paikalliset

Turkulaisille tukioppilaille kesätöitä MLL:n avulla

Viime vuonna osa tukioppilaista sai MLL:n mukaan kesätyöpaikan esimerkiksi päiväkodista. TS/Mikael Rydenfelt
Viime vuonna osa tukioppilaista sai MLL:n mukaan kesätyöpaikan esimerkiksi päiväkodista. TS/Mikael Rydenfelt

Kymmenen yhdeksäsluokkalaista turkulaisnuorta saa tänä kesänä Mannerheimin lastensuojeluliiton avulla työpaikan. Paikkaa tukioppilaana toimivat nuoret hakevat itse lapsi- ja nuorisotoiminnan järjestöistä tai yrityksistä.

Kesätyöpaikan antavalle yritykselle MLL:n Turun paikallisyhdistys maksaa neljän viikon työjaksosta 800 euron rahallisen tuen.

– Myös kesätyöt kulkevat usein hiljaisia reittejä jo tutuille työntekijöille tai vaikkapa nykyisten työntekijöiden lapsille. Haluamme tukea yhä nuorempien työllistymistä, ja kohdistamme tukemme yhdeksäsluokkalaisiin tukioppilaisiin. Uskomme, että aktiivisuus ja hyvä kokemus työnteosta jo nuorella iällä antaa hyvät eväät työelämään jatkossakin, MLL:n Varsinais-Suomen piirin henkilöstökoordinaattori Tuula Kukkonen kertoo tiedotteessa.

MLL:n kouluttamat tukioppilaat saivat perehdytyksen kesätyöhakuun ennen maaliskuun alkua. Viime kesänä muun muassa leluja ja pelejä valmistavalle ja maahantuovalle Martinexille työllistyneen Anna Hällforsin mukaan olisi ollut tyhmää olla hakematta paikkaa.

– Onneksi me kaikki, ketkä haimme kesätyötukea, saimme kesätyön. Kesätöissä sosiaalisen elämän lisäksi parasta on kerryttää työpaikkoja ansioluetteloon sekä saada oikeasti omaa rahaa, Hällfors kertoo.

Viime vuonna osa tukioppilaista sai MLL:n mukaan kesätyöpaikan esimerkiksi päiväkodista tai seurakunnasta.

– Työn sopivuutta MLL:n toiveisiin ei tarvitse pohtia liikaa. Riittää, että työ liittyy jollain tavalla lapsiin tai nuoriin, Kukkonen ohjeistaa.

TS